Джо Байдън: Нови санкции за Иран, но не и удари по ядрените обекти

1
Вашингтон обмисля следващите си ходове след ракетната атака над Израел
Вашингтон обмисля следващите си ходове след ракетната атака над Израел Снимка: БГНЕС

Вашингтон обмисля следващите си ходове след ракетната атака над Израел

Президентът на Съединените американски щати (САЩ) Джо Байдън заяви категорично, че не подкрепя идеята за нанасяне на удари по ядрените съоръжения на Ислямска република Иран. Това изявление дойде като отговор на неотдавнашната ракетна атака, извършена от Техеран срещу Държавата Израел.

В разговор с представители на медиите, Байдън подчерта необходимостта от внимателен и премерен подход към ситуацията. Той сподели намерението си да проведе консултации с израелското ръководство относно бъдещите им действия, като същевременно отбеляза, че сред страните от Групата на седемте (Г-7) съществува консенсус за пропорционалност на евентуалния отговор.

Американският държавен глава даде ясно да се разбере, че дипломатическият и икономически натиск върху Иран ще продължи, като се очакват нови санкции срещу страната. Това решение отразява стремежа на администрацията на Байдън да балансира между необходимостта от твърд отговор и желанието да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението в региона.

Изявлението на президента Байдън идва в момент на повишено международно напрежение, породено от продължаващия конфликт между Иран и Израел. То показва стремежа на САЩ да играят ролята на балансьор в сложната геополитическа ситуация в Близкия изток, като същевременно защитават интересите на своя ключов съюзник - Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари