Искра Михайлова: Няма конфликт Доган - Пеевски

0
Вътрешнопартийният конфликт в ДПС е изкуствено насаждан
Вътрешнопартийният конфликт в ДПС е изкуствено насаждан Снимка: iskramihaylova.eu

Вътрешнопартийният конфликт в ДПС е изкуствено насаждан

Заместник-председателят на ДПС Искра Михайлова категорично отрече съществуването на конфликт между Делян Пеевски и Ахмед Доган, заявявайки, че насаждането на подобно мнение е изкуствено. В изявление пред предаването "Панорама" по БНТ, Михайлова уточни, че реалният конфликт е между Пеевски и група хора, които не приемат новия подход и целите на ДПС.

Новото ръководство и визия на ДПС

Михайлова разкри, че е решила да работи с Пеевски още през февруари, когато се проведе националната конференция на ДПС и бе дефинирано новото начало за партията. Тя подчерта значението на новия подход и начин на работа, който включва прекратяване на мандата ѝ в Европейския парламент и връщане в България, за да подпомогне Пеевски.

„Новото начало означава нов подход и нов начин на работа. Още тогава аз взех решение и заявих, че прекратявам работата си в Европейския парламент след изтичане на мандата, връщам се в България и ще работя с Делян Пеевски“, обясни Михайлова.

Конфликтът между Доган и Пеевски

Михайлова коментира, че Доган е поискал оставката не само на Пеевски, но и на голяма част от екипа му. Тя изрази учудване защо нейното име не фигурира сред посочените, предполагащо, че това може би е пропуск. „Винаги когато съм работила с Доган, съм била напълно откровена и съм се опитала да допринеса. В този случай аз стоя на позицията, че ние можем да допринесем, а сляпото изпълнение води партията назад“, добави тя.

Опасни последици от вътрешнопартийния конфликт

Михайлова изрази загриженост за последиците от насаждането на конфликта сред избирателите на ДПС, който вече прераства в нещо много по-опасно. Тя посочи, че този конфликт започва да разцепва общностите, като комшии започват да спорят помежду си, а довчерашни партньори – българи и български турци или помаци – влизат в конфликти.

„Комшия започва да спори с комшията – „ти с кого си?“ Довчерашни партньори – българи и български турци или помаци влизат в конфликт, появяват се написани неща във Фейсбук, че българите и помаците искали да откраднат партията от турците“, сподели тя.

Бъдещето на Пеевски и ДПС

На въпроса дали Пеевски ще създава нова партия, Михайлова отговори, че това е далечна перспектива и в момента основната им задача е преодоляване на тенденциите на разслоение в партията. „Не ме питайте за неща, които са много далеч. Ние работим за преодоляване на тенденциите на разслоение в партията“, заключи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    МИГ29
    Комфликт има, бокс няма. 🙂🙂🙂👍👍👍
  • 0
    4
    Мартин
    Грозна, крадлива, фалшива лелка ни засипа с помия!!!
  • 1
    3
    До 2
    И не само в панорама...
  • 4
    2
    Зрител
    В Панорама беше много фалшива.
  • 3
    1
    dgd
    Кое е мръсното пути?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари