Делян Пеевски обяви война на "дерибеите" в ДПС

5
Емоционално изявление на лидерът на ДПС: Винаги съм бил до Доган
Емоционално изявление на лидерът на ДПС: Винаги съм бил до Доган Снимка: ДПС

Емоционално изявление на лидерът на ДПС: Винаги съм бил до Доган

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски излезе с емоционална позиция относно ситуацията в партията. В изявление, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски категорично отрече да има противопоставяне или конфликт между него и почетния председател на движението Ахмед Доган.

"Да съм ясен - противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!", заяви Пеевски. Той подчерта, че винаги е бил до Доган в най-трудните моменти, когато всички други са се отдръпвали. "Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него.", каза още Пеевски.

Същевременно лидерът на ДПС обяви, че ще продължи да се бори с т.нар. "дерибеи" в партията - хора, които са злоупотребявали с власт и са тормозели членове и симпатизанти на движението. "Тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган.", посочи Пеевски. Той се ангажира да следва принципите на "Новото начало" в ДПС и да даде шанс на младите хора и обновлението в партията.

Пеевски призова за единство в редиците на ДПС. "ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!", заяви той.

Изявлението на Делян Пеевски идва на фона на напрежение в ДПС около гласуването за кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. 14 от 30-те депутати на движението гласуваха "против" правителството, въпреки че според Пеевски Ахмед Доган е поискал ДПС да не го подкрепи. Това доведе до изключването на депутата Рамадан Аталай от парламентарната група.

В последните дни редица местни структури на ДПС излязоха с декларации в подкрепа на Пеевски и против "дерибеите" в партията. Очаква се темата да продължи да бъде актуална и в следващите седмици, като не е изключено да има нови развития около лидерството и посоката на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Мирко
    Да питам г-н Пеевски какво припозна в идеологията на тази противоконституционна партия? Като какъв е станал член и как точно е порастнал в ерархията? В тая партия само Данчо ментата и той са българи. За какво точно се борят? Да напълнят българия с джамии ли или да стане халифат? Милионите от Саудитска арабия дето влизат през тази партия не го ли притесняват?
  • 14
    2
    Eee
    Коледа посред лято
  • 14
    1
    Имам едно въпросче
    С честен труд ли "забогатяха" или с пестене на пари от заплати. Богати "държавници", а пък беден народ! Странни неща
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари