Иранската мисия в ООН: Атаката срещу Израел е легална, рационална и легитимна реакция

0
Международната общност призовава за деескалиране на напрежението
Международната общност призовава за деескалиране на напрежението

Международната общност призовава за деескалиране на напрежението

Иранската мисия към Организацията на обединените нации (ООН) в град Ню Йорк определи нападението на страната си срещу Израел като "легална, рационална и легитимна реакция спрямо терористични действия". Това становище беше публикувано в социалната мрежа "Х".

В съобщението си иранската мисия отправи и предупреждение: "Ако ционисткият режим посмее да отговори или извърши допълнителни злонамерени действия, ще последва смазваща реакция". Освен това, дипломатическото представителство на Ислямската република отправи призив към "регионалните държави и поддръжниците на ционистите да се разделят с режима".

Тези изявления идват в контекста на нарастващото напрежение между Иран и Израел, което достигна своята кулминация с безпрецедентната атака на Техеран срещу израелска територия.

Според информация, предоставена от високопоставен ирански служител пред информационната агенция Ройтерс, заповедта за изстрелването на ракети към Израел е била издадена лично от върховния лидер на Иран, аятолах Али Хаменей. Същият източник е споделил, че Техеран е "напълно готов за всякакъв отговор", което подсказва, че Иран очаква възможна ответна реакция от страна на Израел.

Тази ескалация на напрежението в Близкия изток предизвиква сериозна загриженост в международната общност. Опасенията са свързани с потенциала за по-широк регионален конфликт, който би могъл да има сериозни последици за глобалната сигурност и стабилност.

Световните лидери призовават за незабавно деескалиране на ситуацията и възобновяване на дипломатическите усилия за мирно разрешаване на конфликта между двете страни. Очаква се Съветът за сигурност на ООН да проведе спешно заседание за обсъждане на кризата и възможните мерки за предотвратяване на по-нататъшно влошаване на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари