Интензивен трафик на границата с Румъния

1
Информацията е към 06:00 часа
Информацията е към 06:00 часа

Информацията е към 06:00 часа

Интензивен трафик на граничните контролно-пропускателни пунктове „Никопол“, „Оряхово“ и „Кардам“ на границата с Румъния беше отчетен днес, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ към Министерството на вътрешните работи. Според информацията, публикувана на сайта на дирекцията, движението на изход за товарни автомобили е натоварено към 06:00 часа сутринта.

Причина за засиленото движение е извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, където временно е въведена нова организация на движението. Движението на моторни превозни средства се осъществява в една лента, което значително забавя преминаването. Трафикът се контролира чрез светофарна уредба, което води до допълнително изчакване на преминаващите автомобили.

Шофьорите, пътуващи към Румъния, могат да използват и други гранични пунктове като „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Струва си да се отбележи, че последните два пункта работят с ограничено работно време - от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, и не пропускат товарни автомобили.

По информация на „Гранична полиция“, трафикът на границата с Гърция е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, с изключение на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“. Там има засилен поток от туристи, което води до задръствания и увеличено време за преминаване. За да се избегне дългото чакане, пътуващите към районите на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров се препоръчва да използват алтернативния граничен пункт „Илинден“. Туристи, насочени към курортите в районите на Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да преминат през ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. Пътуващите към Александруполис могат да преминат през ГКПП „Капитан Петко войвода“. Важно е да се отбележи, че през пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ се допуска преминаването само на леки коли и микробуси.

Трафикът на границата със Сърбия и Турция остава нормален и без значителни забавяния. Същото се отнася и за граничните пунктове с Република Северна Македония, въпреки че на ГКПП „Гюешево“ са възможни временни затруднения. Причина за това е изграждането на нова система за контрол на границите на Европейския съюз - Система вход/изход. В момента товарните автомобили се пренасочват през трасетата, предназначени за леки автомобили, за да се облекчи движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пънчо
    Май се чудите какво да пишете всеки ден имало трафик да има и утре ще е същото та докато ме спре ремонта на който работят една шепа хора вместо да се направи за 2-3 месеца ще е тъка!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари