Интензивен трафик на Дунав мост

0
Има засилено движение както на вход, така и на изход за леки автомобили
Има засилено движение както на вход, така и на изход за леки автомобили

Натоварено е движението и на ГКПП Кулата и ГКПП Капитан Андреево

Интензивен трафик на ключови гранични пунктове в България.

В ранните часове на 16 октомври 2024 година се наблюдава засилено движение на няколко основни гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) в България. Особено натоварена е ситуацията по границата с Румъния, където се отчита интензивен трафик за товарни автомобили на ГКПП Кардам и ГКПП Никопол при влизане в страната.

Русе - ключова точка с предизвикателства

На ГКПП Русе се регистрира засилено движение както на вход, така и на изход за леки автомобили. Важно е да се отбележи, че в момента се извършва мащабен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Това налага временна организация на движението, като трафикът е ограничен до една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба.

За да се облекчи натоварването, властите препоръчват на шофьорите да обмислят алтернативни маршрути. Сред предложените опции са ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Важно е да се отбележи, че последните два пункта работят с ограничено работно време - от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, и през тях не се допуска преминаването на товарни автомобили.

Ситуацията по южните граници

На границата с Гърция се наблюдава интензивен трафик на ГКПП Кулата, особено за товарни автомобили, напускащи страната. За пътуващите е важно да знаят, че през граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Що се отнася до границите със Сърбия и Република Северна Македония, движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Модернизация на ГКПП "Гюешево"

На ГКПП "Гюешево" започва изпълнението на проект за изграждане на Системата вход/изход на Европейския съюз. В рамките на този проект ще бъдат подменени кабините за гранични проверки на товарните автомобили. Временно, движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде пренасочено през трасетата за леки автомобили, което може да доведе до известни затруднения при преминаването на този граничен пункт.

Натоварен трафик на турската граница

На границата с Турция, ГКПП Капитан Андреево отчита интензивен трафик за товарни автомобили, влизащи в страната.

Тази информация дава ясна картина за текущата ситуация по българските гранични пунктове и може да бъде полезна за планиране на пътувания и транспортни маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари