Интензивен трафик на товарни автомобили на границата с Румъния

0
Временна организация на движението забавя преминаването през Дунав мост
Временна организация на движението забавя преминаването през Дунав мост Снимка: БТА / Архив

Временна организация на движението забавя преминаването през Дунав мост

Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) съобщава за интензивно движение на товарни автомобили на няколко ключови гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) с Румъния. Информацията, актуална към 6:00 часа сутринта, разкрива усложнена ситуация за шофьорите на тежкотоварни превозни средства.

Натоварени ГКПП-та

Според данните на ГДГП, най-голямо натоварване се наблюдава на изход за товарни автомобили на ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Никопол". Тези пунктове са ключови за търговския обмен между България и Румъния, което обяснява засиления трафик.

Ремонтни дейности на Дунав мост

Важна информация за шофьорите е въведената временна организация на движението на Дунав мост при Русе. Поради извършване на основен ремонт на българския участък, трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба. Това неминуемо води до забавяне и образуване на опашки.

Алтернативни маршрути

За да облекчат ситуацията, от ГДГП препоръчват на шофьорите да обмислят използването на алтернативни гранични пунктове в региона. Освен ГКПП "Русе", водачите могат да се насочат към:

  • ГКПП "Силистра"
  • ГКПП "Кардам"
  • ГКПП "Дуранкулак"
  • ГКПП "Кайнарджа"
  • ГКПП "Крушари"

Важно е да се отбележи, че последните два пункта - "Кайнарджа" и "Крушари", работят с ограничено работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден и през тях не се пропускат товарни автомобили.

Ситуацията на останалите граници

На фона на усложнената обстановка с Румъния, ГДГП докладва за нормален трафик на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция. Специално внимание заслужава информацията за ГКПП "Станке Лисичково" на македонската граница, където до 21 октомври 2024 година ще се извършват строително-монтажни работи, което налага временна организация на движението.

Ограничения за тежкотоварни превозни средства

Шофьорите на товарни автомобили трябва да имат предвид, че през граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" на гръцката граница е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари