Интензивен трафик на Дунав мост

1
Актуална информация от ГДГП
Актуална информация от ГДГП Снимка: Facebook

Актуална информация от ГДГП

През последните дни трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на българските граници с Румъния и Гърция се е увеличил значително, което води до затруднения за шофьорите, особено тези на товарни автомобили.

Румънската граница: натоварване и ремонтни дейности на Дунав мост

Трафикът на изход за товарни автомобили на границата с Румъния е особено интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Русе". Проблемите се задълбочават от извършващия се основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Въведена е временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента и се регулира със светофарна уредба. Това води до забавяния и образуване на опашки.

В отговор на затрудненията, на шофьорите се препоръчва да обмислят алтернативни маршрути, като използват другите гранични пунктове в региона: ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Важно е да се отбележи, че последните два пункта имат работно време от 8 до 20 часа и през тях не се пропускат товарни автомобили.

Границата с Гърция: интензивен трафик и алтернативни маршрути

Граничните пунктове с Гърция също са подложени на интензивен трафик, особено на ГКПП „Кулата“, където натоварването е голямо и в двете посоки. Големият брой румънски туристи, които пътуват към и от гръцките курорти, допълнително усложнява ситуацията на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“.

За да избегнат дългите опашки и забавяния, Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват алтернативни гранични пунктове. За туристите, които се отправят към курортите в района на Солун, Кавала и Халкидики, ГКПП „Илинден“ е предпочитана алтернатива на ГКПП „Кулата“. Пътуващите към курортите в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос могат да използват ГКПП „Златоград“ вместо ГКПП „Маказа“. За тези, които се отправят към курортите в района на Александруполис, се препоръчва преминаването през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Важно е да се отбележи, че през граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Сърбия и Северна Македония: нормален трафик, но с ремонти на ГКПП „Гюешево“

На границите с Република Сърбия и Република Северна Македония трафикът остава нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Въпреки това, на ГКПП „Гюешево“ от 26 август 2024 година започна изпълнението на дейности по изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. В резултат на това, кабините за гранични проверки на товарните автомобили ще бъдат демонтирани и заменени с нови. Това може да доведе до временно пренасочване на товарния трафик през трасетата за леки автомобили, като се очакват известни затруднения при преминаването през пункта.

Турция: нормален трафик на всички пунктове

На граничните пунктове с Република Турция трафикът остава нормален, без съществени затруднения за шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари