Интензивен трафик на Дунав мост

1
Трафикът на ГКПП Русе е интензивен за леки автомобили на вход
Трафикът на ГКПП Русе е интензивен за леки автомобили на вход Снимка: Facebook

Трафикът на ГКПП Русе е интензивен за леки автомобили на вход

Трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция е интензивен за леки и товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин и дава ясна представа за състоянието на движението по основните гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на няколко ключови пункта. Гранично контролно-пропускателен пункт „Кардам“, „Оряхово“ и „Никопол“ са подложени на голям натиск от товарни автомобили на изход от страната. В същото време, ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“ изпитват интензивен поток на леки автомобили на вход към България.

Причината за повишеното натоварване на ГКПП „Русе“ е извършването на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Това наложи въвеждането на временна организация на движението, като трафикът се осъществява само в една лента и се регулира със светофарна уредба. Въпреки това, водачите могат да използват алтернативни маршрути през ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два пункта работят с ограничено работно време от 8 до 20:00 часа и през тях не се пропускат товарни автомобили.

Допълнително затруднение създава румънските власти, които всеки петък от 16 до 22:00 часа и през уикенда, както и в предпразнични и празнични дни от 6 до 22 часа, не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки.

На границата с Гърция трафикът остава нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, което облекчава движението в този регион.

На границата с Република Сърбия ситуацията е различна, като интензивен трафик се наблюдава на ГКПП „Калотина“ на вход от леки автомобили. Това вероятно е резултат от увеличения поток на туристи и пътуващи през летния сезон.

Също така, на границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, което улеснява движението в този регион.

На границата с Република Турция интензивен трафик се наблюдава на ГКПП „Капитан Андреево“ от леки автомобили в двете посоки. Този пункт традиционно е един от най-натоварените, особено през летния сезон, когато се увеличава броят на туристите и пътуващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари