Интензивен трафик на Дунав мост

2
Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички пунктове
Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички пунктове

Трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички пунктове

Интензивният трафик на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Турция продължава да създава затруднения за пътуващите. Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР информира за ситуацията и препоръчва използването на алтернативни маршрути, където е възможно, за да се избегнат задръствания.

Румънската граница: натоварване и ремонтни дейности

На границата с Румъния, трафикът е особено интензивен на ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Всички пунктове са натоварени за леки автомобили на вход и изход. Особено сериозни затруднения се наблюдават на Дунав мост при Русе, където се извършва основен ремонт. Движението там се осъществява само в една лента, регулирано със светофарна уредба. Това води до значителни задръствания и дълги изчаквания.

За да избегнат забавянията, пътуващите могат да използват други гранични пунктове като „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Важно е да се отбележи, че през „Кайнарджа“ и „Крушари“ не се пропускат товарни автомобили, а работното време е от 08:00 до 20:00 часа.

Румънските власти налагат ограничения за преминаване на товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ всеки петък от 16:00 до 22:00 часа и през събота, неделя, предпразнични и празнични дни от 06:00 до 22:00 часа. Това още повече усложнява ситуацията на граничните пунктове.

Границата с Гърция: алтернативни маршрути за туристите

На границата с Гърция трафикът е нормален, но поради увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, главно от румънски туристи, „Гранична полиция“ препоръчва използването на алтернативни гранични пунктове. За пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров се препоръчва ГКПП „Илинден“. За тези, които се отправят към района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, ГКПП „Златоград“ е по-добра алтернатива. Курортите в района на Алексантропулис са по-достъпни през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Други гранични пунктове: проблеми и препоръки

На границата със Сърбия, ГКПП "Калотина" също отчита интензивен трафик, главно за леки автомобили на вход. Граничните пунктове с Република Северна Македония остават с нормално движение.

Трафикът на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Турция също е интензивен, особено за леки автомобили на вход и изход. Пътуващите са посъветвани да планират своето време и да се информират за актуалната пътна обстановка, за да избегнат дълги чакания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари