Интензивен трафик на Дунав мост

1
Трафикът е интензивен за леки автомобили в двете посоки
Трафикът е интензивен за леки автомобили в двете посоки

Трафикът е интензивен за леки автомобили в двете посоки

Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция се наблюдава през последните дни, съобщава пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР). На ГКПП "Кардам" трафикът за товарни автомобили на изход е изключително натоварен. В същото време, на всички гранични пунктове с Румъния е отчетен интензивен трафик на леки автомобили в двете посоки.

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП "Дуранкулак" в двете посоки. В събота, неделя, предпразнични и празнични дни ограничението е от 6:00 до 22:00 часа. Това води до значителни задръствания и увеличено време за изчакване.

Заради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, е въведена временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран със светофарна уредба. За шофьорите в региона се препоръчва използването на алтернативни гранични пунктове като ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два пункта са с работно време от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Границата с Гърция също е изключително натоварена, особено на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) препоръчват използването на алтернативни пунктове с по-ниска натовареност.

Туристите, пътуващи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, могат да използват ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". За тези, които пътуват към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, ГКПП "Златоград" е подходяща алтернатива на ГКПП "Маказа". За курорти в района на град Алексантропулис се препоръчва преминаването през ГКПП "Капитан Петко войвода".

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, което също допринася за по-бързото преминаване и намаляване на задръстванията.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход за леки автомобили. За разлика от това, на границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Турция, ГКПП "Капитан Андреево" е натоварен на изход за леки автомобили. За да се избегнат излишни задръствания и дълги изчаквания, шофьорите се съветват да следят актуалната пътна обстановка и да избират алтернативни маршрути, когато е възможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари