Интензивен трафик на Дунав мост

0
Трафикът е интензивен за леки автомобили и в двете посоки
Трафикът е интензивен за леки автомобили и в двете посоки

Трафикът е интензивен за леки автомобили и в двете посоки

Границата с Румъния:

Трафикът на изход за товарни автомобили е интензивен на ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Кардам". На всички гранични пунктове с Румъния се наблюдава интензивен трафик на леки автомобили в двете посоки, което изисква повишено внимание от страна на пътуващите.

Румънските власти прилагат ограничения за преминаване на товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ всеки петък от 16 до 22 часа. В събота, неделя, както и в предпразнични и празнични дни, ограниченията са от 6 до 22 часа. Това създава допълнително напрежение в трафика, особено в пиковите часове.

В Русе се извършва основен ремонт на българския участък на Дунав мост, което налага временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Шофьорите в региона се насърчават да използват алтернативни гранични пунктове като ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден и не пропускат товарни автомобили.

Границата с Гърция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Въпреки това, значително увеличеният брой преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, особено от румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, изисква препоръката на Главна дирекция „Гранична полиция“ за използването на алтернативни пунктове.

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминават през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. За туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, се препоръчва използването на ГКПП „Златоград“ вместо ГКПП „Маказа“. За курорти в района на град Алексантропулис се препоръчва преминаване през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът на ГКПП "Калотина" е интензивен на вход за леки автомобили. Пътуващите следва да се подготвят за възможни забавяния и увеличено време за преминаване.

Границата с Република Северна Македония и Република Турция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, което позволява свободно преминаване на пътуващите без значителни забавяния.

Министерството на вътрешните работи препоръчва на всички шофьори да се информират предварително за състоянието на трафика и да планират пътуванията си съобразно наличната информация, за да избегнат евентуални затруднения и забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Gatanka
    Махаме ДМЧ,НКН,ИСГ,ВЯА,,МЧ,ЙС,ГК,РД,ПП,КТ,ВлР,СтН,и всички лакеи на ДМЧ ,и работа ще върви по мед и масло. Вън Дърт Миризлив Миришещ Миризлив Черен Брадясъл Брадат Козел Миришещ на Пор Черен Брадясъл Женски Хормонален ДМЧ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари