Григор Димитров отвя Монфис за място на осминафиналите в Лондон

2
Българският тенисист си осигури място на осминафиналите
Българският тенисист си осигури място на осминафиналите Снимка: БГНЕС

Българският тенисист си осигури място на осминафиналите

Григор Димитров продължава да впечатлява на тазгодишния "Уимбълдън", след като постигна убедителна победа над французина Гаел Монфис в третия кръг на турнира. Българският тенисист, поставен под №10 в схемата, се наложи с резултат 6:3, 6:4, 6:3 и си осигури място на осминафиналите.

Доминация на корта

Димитров демонстрира отлична форма и контролираше играта през целия мач. Той успя да пробие сервиса на Монфис общо четири пъти, като не допусна нито един пробив на своя сервис. Българинът завърши срещата с впечатляващите 95% спечелени точки на първи сервис и 77% на втори сервис.

Хронология на мача

Мачът започна силно за Димитров, който откри с подаване на нула. В първия сет, той проби за 4:2 и затвори сета с 6:3. Във втората част, Григор отново показа стабилна игра, като проби за 3:2 и спечели с 6:4. Третият сет премина по подобен сценарий – два пробива за Димитров и крайното 6:3.

Следващият съперник

С тази победа, Григор Димитров се класира за осминафиналите на "Уимбълдън" за четвърти път в кариерата си. В следващия кръг той ще се изправи срещу руснака Даниил Медведев, който е поставен под №5 в света, или германеца Ян-Ленард Щруф.

Историческа победа

Тази победа на Димитров е особено значима, тъй като той успя да преодолее един от най-атрактивните и опитни тенисисти в лицето на Монфис. Това е втората му победа над французина в шестте им срещи до момента. Освен това, успехът на Григор е част от впечатляващата му серия на "Уимбълдън" тази година, където той вече записа няколко значими победи, включително и обрат от 0-2 сета срещу Джунченг Шанг в предишния кръг.

Григор Димитров продължава да показва, че е в отлична форма и готов за нови предизвикателства на най-престижния тенис турнир на трева. С нетърпение очакваме следващия му мач, където той ще се опита да продължи успешната си серия и да се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари