Г-н Милков, не се ли срамувате да сте кмет на такъв град - мъртвило?!

12
Гражданка изрази своето разочарование от състоянието на Русе
Гражданка изрази своето разочарование от състоянието на Русе Снимка: Писмо до кмета на Русе / Facebook

Гражданка изрази своето разочарование от състоянието на Русе

Русе, някога наричан „малката Виена“, днес все повече губи своята привлекателност и жизненост. Много от жителите на града изразяват своето разочарование от състоянието на публичните пространства, парковете и зелените площи. В писмо, адресирано до кмета на Русе, Пенчо Милков, една гражданка споделя своето неудоволствие от облика на града.

Вчера имах неудоволствието да се разходя в моя роден град Русе. В целия град е едно мъртвило, една сивота отвсякъде и никакъв признак на живот в този град не видях“, започва тя писмото си. Разхождайки се в „Парка на младежта“, гражданката отбелязва, че не са забелязани поливни системи, които да поддържат зеленината и да предотвратят изсъхването на тревата и растенията. „Всичко загинало, няма признаци на живот!“, допълва тя.

Паркът на младежта, някога гордост на града, сега изглежда занемарен и лишен от свежестта, която би трябвало да осигуряват зелените площи. Според гражданката, само две градинки с цветя са останали, което е крайно недостатъчно за град като Русе. „Не Ви ли е ясно, че приветливото настроение на хората и красотата на един град е в зеленината и цветята?! Това липсва в град Русе! Сивота и мръсотия!“, обръща се тя към кмета.

Състоянието на кея, едно от емблематичните места на Русе, също е влошено. Въпреки обещанията за поставяне на поливни системи, все още не се наблюдава необходимата зеленина. Тревата е изгоряла от парещото слънце, а свежестта, която би трябвало да привлича русенци на разходка, липсва.

Критиките не спират дотук. Гражданката обръща внимание и на района около „Арена Русе“, където според нея, ситуацията е също толкова тревожна. Мястото около спортната зала е обрасло с трева и неизвестни храсти, а липсата на поливни системи е очевидна. „Цветята липсват! Отново няма поливни системи на предвидените там зелени площи, които всъщност сега са изгорели жълти площи“, пише тя.

Още по-разочароващ е фактът, че инфраструктурата около „Арена Русе“ е в плачевно състояние. Гражданката отбелязва, че бетонът е компрометиран, а възстановителните работи, които би трябвало да се извършат от фирмата, отговорна за строителството, все още не са започнали.

На фона на всичко това, дори местата за отдих пред Общината не са пощадени от критики. Пейките и плочките около тях, особено срещу комплекс „Дунав“, са мръсни и покрити с големи мазни петна, които отблъскват гражданите. „Човек да се погнуси да седне!“, възкликва тя.

С това писмо, гражданката изразява своята болка и разочарование от състоянието на града, в който е израснала. То е призив към кмета Пенчо Милков и неговия екип да вземат необходимите мерки за възстановяване на зеленината и чистотата в Русе, за да може градът отново да стане приятно място за живеене и разходки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    49
    До 39 "Обективен"
    Като си обективен виж статистиката- Русе е с около 10 000 жители по-голям от Стара Загора, съотв. 132 000 на 124 000. Самият град, без селата на общината наоколо! Тъй че не е оправдание, че Русе е на светлинни години зад Бургас и Стара Загора, които отдавна имат уреден и модерен градски транспорт, бум на жилищно строителство ама не като в Русе по 3-4 етажа блок до блок по центъра, а с нови квартали на зелени терени край града и по 9-10 етажа хубави и модерни. В Русе няма и какво да купиш, дори да имаш пари- стари окъртени блокове, нисък дял на саниране, ниско качество на ново строителство, странни архитектурни решения, за капак новите сгради на Рубик и тая до Арената са панелни с по 7 апартмента на етаж, досами шумен и мръсен булевард и без изглед към река Дунав и за това искат майка си и баща си като цена- айде благодаря, ама няма нужда!
  • 6
    48
    Голям смях
    Верно, че тоя мноо тъп. Жена му фигурира с новата му фамилия в регистъра където работи, а email-а за връзка с нея е по старото и име и моминско фамилия. Не вярвах, че уроспията ще му отнеме съпругата и ще му земе фамилията. Тая трябва да има златна потка.
  • 1
    47
    Кадиров
    Докато еба Зеленски с кеф бих му запял: "Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter" А докато еба Кокорчо ще му пея: Напипай гооо,в ръцете твои ПеПерастки нека то да си играееее
  • 5
    46
    Лойд Остин
    Виждам,че учудения бесарабски гей нещо е събрал минусите,но пък иначе хубави свирки прави - както и да е,след като му наместих аналната чакра сподели че е искал да каже следното: Аз съм неграмотна укропитешка гей-особа, лапаща куровете на всичко що е руско, пак ми е откраднала ника и осира нета с хохълски говна, да му еба путката майна бандеронацистка в гъза да еба. Вече повече от две години живее на фронта, спи по окопите където изпадналите украински тираджии го лашкат в гъза и в устата! Кур за Зеленски, слава на Русия! Болен човек нали ?
  • -12
    45
    към авторката
    В един мъртъв град като Русе кое да не е мъртвило!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари