ФБР: Разследваме опит за убийство на Доналд Тръмп

0
Задържан е мъж след стрелбата в неделя
Задържан е мъж след стрелбата в неделя

Задържан е мъж след стрелбата в неделя

Инцидент с огнестрелно оръжие разтърси спокойствието около голф клуба на бившия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп във Флорида. Агенти на Сикрет сървис откриха огън, след като забелязаха въоръжен човек в близост до имота, докато Тръмп играеше голф, съобщава Асошиейтед прес.

Според източници, цитирани от американската информационна агенция, въоръженият мъж е избягал с джип, но по-късно е бил заловен от правоохранителните органи в съседен окръг на щата Флорида. Агентите на Сикрет сървис са предприели действия, след като мъжът е показал дулото на оръжие, наподобяващо АК-47, през оградата на голф игрището. След произведените изстрели от страна на охраната, нападателят е изпуснал оръжието и се е отдалечил от мястото.

Федералното бюро за разследване (ФБР) по-късно квалифицира случая като вероятен опит за убийство на Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Американският сенатор Линдзи Греъм, известен като близък съюзник на бившия президент, сподели в социалната мрежа X (бивш Twitter): "Разговарях с президента Тръмп след инцидента и той беше в добро разположение на духа. Той е един от най-силните хора, които познавам."

Сикрет сървис, службата отговорна за охраната на високопоставени американски политици, потвърди, че разследва инцидента, случил се малко преди 14:00 часа местно време. "Бившият президент е в безопасност", подчертаха от службата.

Този инцидент идва само два месеца след друг предполагаем опит за покушение срещу Тръмп по време на митинг в щата Пенсилвания, когато той получи леко нараняване на ухото.

Говорител на шерифската служба на окръг Палм Бийч съобщи, че няма данни за пострадали при инцидента.

От Белия дом потвърдиха, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис са информирани за случилото се и ще получават актуална информация за хода на разследването. Официални представители изразиха облекчение, че Тръмп е невредим.

Анонимен представител на правоохранителните органи сподели, че разследването се фокусира върху установяване на точното място на произвеждане на изстрелите – дали са били на територията на голф игрището в Западен Палм Бийч или в непосредствена близост до обекта.

Доналд Тръмп - младши, синът на бившия президент, съобщи в X, че според информация от местните власти, в храстите е бил открит автомат "Калашников" (АК-47) и е задържан заподозрян.

След предишния инцидент през месец юли, мерките за сигурност около Тръмп са значително засилени. При престоя му в небостъргача "Тръмп тауър" в град Ню Йорк, верига от камиони за боклук формира защитна стена около сградата. На митинги на открито той вече говори зад стена от бронирано стъкло, припомня Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    селянин
    "Кръгове" в САЩ не искат, войната Русия-Украйна да спре.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари