Белият дом изрази облекчение, че Доналд Тръмп е в безопасност

0
Доналд Тръмп - младши сподели, че е открит Калашников и е бил задържан заподозрян за стрелбата
Доналд Тръмп - младши сподели, че е открит Калашников и е бил задържан заподозрян за стрелбата Снимка: Белият дом / Facebook

Доналд Тръмп - младши сподели, че е открит Калашников и е бил задържан заподозрян за стрелбата

Бившият президент на Съединените американски щати и настоящ кандидат за втори мандат, Доналд Тръмп, е невредим след инцидент с изстрели в близост до него във Флорида. Това потвърдиха от предизборния му щаб и американската Сикрет сървис, съобщават информационните агенции Асошиейтед прес и Ройтерс.

Инцидентът се е случил малко преди 14:00 часа местно време, като все още не е ясно дали изстрелите са били насочени към бившия държавен глава. От Сикрет сървис, отговорна за охраната на Тръмп, заявиха, че разследват случая.

"Експрезидентът е в безопасност", гласи официалното съобщение на службата.

Това не е първият подобен инцидент, свързан с Тръмп. Преди около два месеца той получи леко нараняване на ухото при предполагаем опит за покушение по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания.

Настоящият инцидент се случва след завръщането на Тръмп във Флорида този уикенд, след обиколка по Западното крайбрежие на САЩ, включваща нощен митинг в град Лас Вегас и събитие за набиране на средства в щата Юта.

Говорител на шерифската служба на окръг Палм Бийч съобщи, че няма данни за пострадали при инцидента.

От Белия дом потвърдиха, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, която е опонент на Тръмп на предстоящите президентски избори, са информирани за случилото се и ще получават актуална информация за хода на разследването. В официално изявление от администрацията изразиха облекчение, че бившият президент е в безопасност.

Анонимен представител на силите на реда сподели, че следствието се опитва да установи дали изстрелите са произведени на територията на игрището за голф в Западен Палм Бийч или само в близост до обекта.

Доналд Тръмп - младши, син на бившия президент, съобщи в социалната мрежа Екс (бивш Туитър), че според информация от местните правоохранителни органи, в храстите е било открито автоматично оръжие Калашников (АК-47) и е бил задържан заподозрян.

След инцидента през месец юли мерките за сигурност около Тръмп са значително засилени. При престоя му в небостъргача "Тръмп тауър" в град Ню Йорк, верига от камиони за боклук образуваха защитна стена около сградата. На митинги на открито той вече говори зад стена от бронирано стъкло.

Тръмп често играе голф сутрин, преди да обядва в своя голф клуб - един от трите, които притежава в щата Флорида.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари