Райън Раут пледира невинен за опита за покушение срещу Доналд Тръмп

0
Райън Раут, обвинен във втория опит за убийство на Доналд Тръмп, в украинския град Майдан, 10 април 2024 г.
Райън Раут, обвинен във втория опит за убийство на Доналд Тръмп, в украинския град Майдан, 10 април 2024 г. Снимка: АП / БТА / Архив

Обвиняемият се яви пред федерален съд

Обвиняем пледира невинен за опит за покушение срещу Доналд Тръмп.

Райън Раут, 58-годишен мъж от Флорида, се яви пред федерален съд, където пледира невинен по пет федерални обвинения, включително опит за убийство на основен кандидат за президент. Обвиненията са свързани с предполагаем втори опит за покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп.

Според информация, предоставена от агенция Ройтерс, инцидентът се е случил на 15 септември в близост до едно от голф игрищата на Тръмп във Флорида. Прокурорите твърдят, че Раут е заел позиция, въоръжен с пушка, близо до "Тръмп интернешънъл голф клъб" в град Уест Палм Бийч.

Съдебните власти вече са разпоредили Раут да остане в ареста до започването на съдебния процес. Прокурорите представиха доказателства, че обвиняемият е имал намерение да извърши покушение срещу Тръмп по време на игра на голф.

В хода на разследването са разкрити интересни детайли за миналото на Раут. Описан като строителен специалист по покриви, изпаднал в затруднено финансово положение, той е автор на книга, в която критикува кандидата за президент на Републиканската партия. Освен това, месеци преди инцидента, Раут е изпратил писмо до помощник на Тръмп, в което се споменава за планирано покушение.

Прокурорите цитират част от писмото на Раут: "Това беше опит за покушение срещу Доналд Тръмп, но аз ви провалих". Тези думи са включени в официалното съдебно дело срещу обвиняемия.

На съдебното заседание, проведено на 23 септември, защитата на Раут изказа предположение, че писмото може да е било опит на техния клиент да привлече внимание към себе си. Адвокатите му също така намекнаха, че действията на Раут може би са свързани с неговите усилия да подкрепи демокрацията в Украйна и Тайван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари