Джо Байдън: Напълно сме ангажирани със сигурността на Израел

0
Историята ще помни 7 октомври като мрачен ден за палестинския народ
Историята ще помни 7 октомври като мрачен ден за палестинския народ Снимка: Джо Байдън / Facebook

Историята ще помни 7 октомври като мрачен ден за палестинския народ

На годишнината от атаките на Хамас срещу Израел, президентът на Съединените американски щати Джо Байдън потвърди непоколебимия ангажимент на страната си към сигурността на еврейската държава. В официално изявление той подчерта правото на Израел да се защитава срещу заплахи от страна на Хамас, Иран и други.

"Една година по-късно вицепрезидента (Камала) Харис и аз оставаме напълно ангажирани с безопасността на еврейския народ, сигурността на Израел и правото му на съществуване", заяви Байдън, отбелязвайки годишнината от трагичните събития от 7 октомври 2023 година.

Американският държавен глава не пропусна да признае, че конфликтът е донесъл страдание и на палестинския народ. "Смятам, че историята също ще помни 7 октомври като мрачен ден за палестинския народ заради конфликта, който Хамас отприщи този ден. Твърде много цивилни пострадаха прекалено много през тази година на конфликт", отбеляза той, предаде АФП.

Изявлението на Байдън идва в контекста на продължаващото напрежение в региона и международните усилия за постигане на мирно решение. Съединените щати, като ключов съюзник на Израел, продължават да играят важна роля в дипломатическите усилия за стабилизиране на ситуацията в Близкия изток.

Годишнината от атаките предизвика редица коментари и анализи в международната общност, като много страни призоваха за мирно разрешаване на конфликта и защита на цивилното население. Изявлението на президента Байдън подчертава сложността на ситуацията, признавайки страданието от двете страни на конфликта, като същевременно потвърждава подкрепата на САЩ за Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари