ДСБ към ПП-ДБ: Да съставим "технически кабинет"

1
Изпълнителният съвет на партията разпространи своя резолюция
Изпълнителният съвет на партията разпространи своя резолюция Снимка: Facebook

Изпълнителният съвет на партията разпространи своя резолюция

Нова визия за третия мандат

Изпълнителният съвет на партия „Демократи за силна България” (ДСБ) излезе с резолюция, в която отправи предложение към коалиционните си партньори от „Продължаваме Промяната - Демократична България” за обсъждане и приемане на механизъм за излизане от настоящата политическа криза. Документът е приет на заседание на Изпълнителния съвет на 6 юли 2024 година.

Нова визия за трети мандат

„Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като “национален”. Създаденото с него управление под формата на „технически кабинет“, трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република“, се казва в позицията на ДСБ. В нея се подчертава необходимостта от стабилност и правова държавност, както и от ангажимент към европейските ценности.

Оценка на настоящата ситуация

В резолюцията се изразява благодарност към българските граждани за подкрепата на коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България”, въпреки че резултатите от изборите са оценени като незадоволителни. „Оценяваме резултатите от изборите като незадоволителни, но и логично следствие на допуснатите грешки в създадената управленска конструкция“, се посочва в текста.

Критика към управленските решения

ДСБ изразява несъгласие с политическото решение на коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” сами да носят отговорност за кабинета „Денков“, като го определя като неправилно. „То бе решение за изход от кризата, но липсата на ясно коалиционно споразумение позволи ГЕРБ да действат като управляваща опозиция“, се казва в резолюцията.

Подкрепа за дългосрочни коалиционни формули

В резолюцията се подчертава, че „Демократична България“ е най-успешната и дълготрайна формула на обединение в демократичния спектър, която трябва да бъде съхранена и развивана. „Задълбочаването на комуникацията чрез общи заседания на ръководните органи, координацията и разглеждането на всички предизвикателства пред всяка една от двете партии в „Демократична България“ като общи, е разумна и правилна стъпка в тази посока“, се казва в документа.

Консолидация на коалицията

ДСБ определя коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” като естествено обединение на хора, споделящи общи ценности и единствена алтернатива на корупционното статукво. „Изразява своята увереност, че коалицията има нужда от допълнителна консолидация и създаване на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимодействие“, се посочва в резолюцията.

Критика към ГЕРБ

В резолюцията се отправя остра критика към решението на ГЕРБ за провал на ротацията и последвалите извънредни избори, които задълбочават политическата криза и увеличават заплахите пред демократичната система на управление.

Заключителни предложения

На финала на документа, ДСБ предлага на партньорите си от „Продължаваме Промяната - Демократична България” да обсъдят и приемат механизъм за излизане от настоящата политическа криза чрез трети мандат. „Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като „национален“. Създаденото с него управление под формата на „технически кабинет“, трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република“, се казва в резолюцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    най са ми
    готини дьонметата, как плюят по предишните си ортаци!😁😁😁
  • -1
    3
    Фък дъ РФ
    И на "Българин" вече ми се правят русофилите, в стремеж да прикрият долния си и миризлив русофилистичен уклон. Поредните надежди овчи, че ще реабилитират престъпленията на кремълския "цар-плъх" в стремежа му пРоссия да стане "полюс на света". Определено вече е невероятно гнусно да си руснак, а камо ли презрян русофилистик,
  • 3
    2
    Българин
    Доносническа България към Противни Педерасти - да съставим джендър сглобка за ограбване на България!
  • 4
    1
    Точен
    Докато ти и такива като теб са все още там народа няма да гласува . А дълбоко се съмнявам че няма да се опитате да управлявате зад колисно още дълги години а след вас и вашите внуци Съжалявам за песимизма с който съм в момента но това виждам няма да се отърсим и тръгнем към демокрация тези създадоха поколение на хаоса мързела на лесния начин за живот .ама младите не го осъзнават че тези ги водят към погребение на на България .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари