Доналд Тръмп: Зеленски е виновен за конфликта с Русия

1
Тръмп с нови остри критики към Зеленски за войната в Украйна
Тръмп с нови остри критики към Зеленски за войната в Украйна Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Тръмп с нови остри критики към Зеленски за войната в Украйна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отново привлече вниманието с контроверсни изявления относно конфликта в Украйна. В интервю за "Пи Би Ди Подкаст" (PBD Podcast) той отправи сериозни обвинения към украинския президент Володимир Зеленски, свързвайки го с началото на военните действия.

Обвинения и критики

Тръмп заяви, че Зеленски носи отговорност не само за продължаването на конфликта, но и за неговото започване. "Това не означава, че не искам да му помогна, защото ми е много мъчно за тези хора. Но той никога не трябваше да позволява тази война да започне", коментира бившият американски президент.

Тези думи бележат ескалация в критиката на Тръмп към украинското ръководство. Той многократно е определял Зеленски като "най-великият търговец на Земята" заради исканията за милиарди долари военна помощ от САЩ след началото на войната през 2022 година.

Потенциална промяна в политиката

Изявленията на Тръмп пораждат спекулации за възможна радикална промяна в политиката на САЩ към Украйна, ако той спечели предстоящите президентски избори на 5 ноември. Бившият президент вече е намеквал за готовност да преразгледа подкрепата за Киев, включително чрез предложения за отстъпване на територия на Русия - идея, категорично отхвърлена от украинското правителство.

Разминаване с настоящата администрация

Позицията на Тръмп контрастира остро с тази на настоящата администрация. Вицепрезидентката Камала Харис, кандидат на демократите за предстоящите избори, е обещала продължаване на подкрепата за Украйна, определяйки победата на страната като жизненоважна за националната сигурност на САЩ.

Предизборна реторика

Наблюдатели отбелязват, че коментарите на Тръмп са част от предизборната му стратегия. Той многократно е заявявал, че може да прекрати конфликта преди евентуалното си встъпване в длъжност през януари, без обаче да предоставя конкретни детайли за този план.

Международни реакции

Изявленията на Тръмп предизвикват загриженост сред съюзниците на САЩ в Европа и по света. Мнозина се опасяват, че потенциална промяна в американската политика би могла да дестабилизира ситуацията в Украйна и да насърчи руската агресия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Орангутана
    Да бе, то не видя целя свят как Зеленски вероломно нападна милата ТероруZZшлямия! Айде стига с тези манипулации и лъжи, Доналчо! Дано такива олигофрени никога да не стават президенти! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари