Доналд Тръмп: Байдън и Камала ни вкараха във война с Украйна, а сега не могат да ни извадят

1
Бившият президент настоява за оттегляне на САЩ от конфликта в Украйна
Бившият президент настоява за оттегляне на САЩ от конфликта в Украйна Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Бившият президент настоява за оттегляне на САЩ от конфликта в Украйна

В разгара на предизборната кампания за президентските избори в Съединените американски щати през 2024 година, бившият президент Доналд Тръмп отново привлече вниманието с остри критики към настоящата администрация на Джо Байдън. Основен акцент в изказванията му е политиката на САЩ спрямо продължаващия конфликт в Украйна.

По време на политическа реч в щата Джорджия, Тръмп настоя за оттегляне на американското участие във войната, обвинявайки президента Байдън и вицепрезидента Камала Харис в липса на ясна стратегия за изход от ситуацията.

"Байдън и Камала ни вкараха във война с Украйна, а сега не могат да ни извадят. Не могат да ни извадят", заяви Тръмп пред своите поддръжници, изразявайки увереност, че ако бъде преизбран за президент, ще успее да договори изтегляне на САЩ от конфликта.

Важно е да се отбележи, че Съединените щати не са изпратили военни части в Украйна. Въпреки това, от началото на руската инвазия през февруари 2022 година, САЩ са предоставили значителна военна и хуманитарна помощ на стойност над 107 милиарда долара директна подкрепа за украинското правителство.

Тръмп изрази скептицизъм относно стратегията на Байдън, коментирайки: "Байдън казва, че няма да напуснем, докато не победим. Какво ще стане, ако те победят", визирайки Русия.

Критиците на Тръмп, включително вицепрезидентът Харис, твърдят, че неговата позиция би могла да насърчи руската агресия. По време на неотдавнашен президентски дебат, Харис заяви: "Ако Доналд Тръмп беше президент, Путин щеше да седи в Киев в момента".

Въпросът за продължаващата подкрепа на САЩ за Украйна остава горещо обсъждана тема в американската политика, особено в контекста на предстоящите президентски избори. Докато администрацията на Байдън подчертава необходимостта от продължаваща помощ за Украйна, Тръмп и някои републиканци призовават за преоценка на американската ангажираност в конфликта.

Експерти отбелязват, че позицията на САЩ по отношение на конфликта в Украйна ще бъде един от ключовите фактори в предстоящата предизборна кампания. Предстои да видим как ще се развие дебатът по този въпрос и какво влияние ще окаже върху избирателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари