Димитър Главчев провери защо има тапи на ГКПП "Кулата - Промахон"

1

Властите предприемат стъпки за по-бързо преминаване през границата с Гърция

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обсъдиха мерки за ускоряване на преминаването на транспортни средства през граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата". Двамата посетиха района заедно с представители на граничните власти, за да се запознаят с текущия трафик и проблемите по българо-гръцката граница.

Премиерът Главчев подчерта необходимостта от временни мерки, докато България не бъде приета в Шенгенското пространство и по суша. Една от предложените мерки включва разделяне на потока от превозни средства на такива от държави членки на Европейския съюз и на такива от трети страни. Това е необходимо, защото проверките за двете групи превозни средства се различават. Друга мярка, която се обсъжда, е въвеждането на временни пътни знаци за ограничаване на скоростта в края на магистралата, за да се избегне струпване на автомобили.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов също коментира темата, като посочи, че се работи съвместно с гръцките гранични власти за въвеждане на така наречените облекчени проверки. Целта е да се ускори пропускането на преминаващите автомобили, особено в активния летен сезон, когато трафикът значително се увеличава. Според Стоянов, по време на този сезон, чакането на граничния пункт може да отнеме между 30 и 40 минути, като на денонощие през пункта преминават около 5000 превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Бухаха
    Главчев ли си, главанаков ли си Абе направо им слагайте знак забранено по-нататък. Няма такива некадърници като герболята
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари