Иван Дерменджиев: Категорично очаквам смяната на Калин Стоянов

0
Кандидатурата на Калин Стоянов предизвика критики и стана причина за отхвърлянето на кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева
Кандидатурата на Калин Стоянов предизвика критики и стана причина за отхвърлянето на кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на Калин Стоянов предизвика критики и стана причина за отхвърлянето на кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева

Фигурата на Калин Стоянов като вътрешен министър продължава да бъде обект на сериозни критики, което ескалира напрежението около Министерството на вътрешните работи. Политическите обвързаности, които той демонстрира, се превърнаха в ключов фактор за отхвърлянето на кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева. Сега цялото внимание е насочено към Димитър Главчев и неговия избор на нов шеф на полицията.

Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев изрази надежда, че Главчев ще се поучи от провала на предишния кандидат-премиер, който упорито поддържаше кандидатурата на Стоянов. Според Демерджиев, общественото напрежение около фигурата на Калин Стоянов не е случайно и се дължи на политическите му обвързаности.

„Никакви разговори не е водил Главчев с мен. Разбира се, че очаквам да бъде сменен Калин Стоянов. Надявам се Главчев да се поучи от провала на предходния кандидат-премиер, който упорито поддържаше тази кандидатура. Надявам се Главчев да осъзнае огромното обществено напрежение, което генерира фигурата на Калин Стоянов. То не е случайно. Той показа тежки политически обвързаности,“ заяви Демерджиев в интервю за предаването „Денят ON AIR“.

Според него пред Главчев стои много важен тест – кого ще предложи на мястото на Калин Стоянов и дали новият кандидат ще има сходен профил с досегашния служебен министър на вътрешните работи.

„Много рано Калин Стоянов показа, че е политически обвързан и че се стреми към политическа кариера. Това основно му попречи успешно да се впише в ролята на служебен министър на вътрешните работи, който трябва да бъде неутрален и да обезпечи честното провеждане на вота,“ добави Демерджиев.

Преди да заеме поста на служебен министър, Калин Стоянов бе шеф на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). В този период той се справяше със своите задачи, според бившия вътрешен министър, но при преминаването към новата си роля като служебен министър на вътрешните работи, Стоянов не успя да се адаптира успешно.

„Аз работих добре с него по простата причина, че той изпълняваше заповеди, изпълняваше задачите, които му се поставяха. Нямам възражение по това, но ролята на изпълнител на определени задачи, които се поставят отвисоко, и ролята на човек, който трябва да разпределя и поставя задачите, са много различни. Той не можа да мине от едната в другата роля,“ обясни Демерджиев и подчерта, че Стоянов не е осъзнал изцяло отговорността на поста, който заема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари