Димитър Главчев: Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат при пожарите

2
Хората, които са на терен, военнослужещи, доброволци, проявяват героизъм
Хората, които са на терен, военнослужещи, доброволци, проявяват героизъм

Хората, които са на терен, военнослужещи, доброволци, проявяват героизъм

Премиерът Димитър Главчев посети село Отец Паисиево, за да се запознае с текущата ситуация около активния пожар, който не спира да разраства нови огнища. Ситуацията в района остава критична, а усилията на пожарникарите и спасителите са оценени като героични.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар в Отец Паисиево. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат усилия и са герои." , заяви премиерът пред журналисти.

Въпреки тежката ситуация, Главчев подчерта, че екипите на място действат бързо и ефективно.

Във връзка с възможната му оставка, премиерът Главчев отбеляза: "Моята оставка не е проблем, но поради това, което ви казах, ми звучи цинично, на фона на усилията, които полагат всички на терен. Аз бих казал, че се справят бързо." Той допълни, че не желае да влиза в политически нападки и отправи призив към своите колеги политици: "Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място, за да видят за какво става въпрос."

Главчев бе придружен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който също е председател на оперативния щаб за борба с пожарите. Двамата се запознаха с обстановката на терен и проведоха разговори със спасителните екипи.

Същевременно, в друга част на региона, пожарът в село Воден е бил успешно локализиран. Това е значителен успех за екипите на място, които неуморно се борят с огнената стихия, за да предотвратят по-нататъшни щети и опасности за населението.

Усилията на пожарникарите и спасителите продължават, докато премиерът Главчев и министър Стоянов следят отблизо развитието на ситуацията. Техният призив за обединение и подкрепа на екипите на терен е важен, за да се справят успешно с това предизвикателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    правилно
    Правилно е тези, които ревяха за субсидии и помощи, които изкараха хиляди трактори да задръстват пътищата - тези същите сега да помогнат. Помагат на този народ, който изкарва данъците и от тези данъци им субсидирахме тяхната продукция /вкл. на някои и Бентлитата
  • 1
    7
    Към Ами
    Недей чака да гледаш,главамак.33 години гледане не ти ли стигат? Или нищо не си разбрал още?
  • 1
    6
    До Главчев
    Щом си я докарал до там,нямаш работа там.Нали си премиер? Макар и служебен? До къде сте я докарали.В Австрия след такова изказване в такива обстоятелства,след два часа сте в оставка.Навремето бат"Петьо" Стоянов каза "Иване кажи си" трябваше да добави и Наско кажи си Тези горе в семейна родова сбирка ли са? На бащиният ли са? Куца работа
  • 7
    5
    Ами
    Сега е времето да видим нашите политици!!!! Ха,сега да ги видим!!!! На следващите избори "хуквайте" да гласувате!!!
  • 9
    4
    Зърнопроизводител с Бентли
    Ония зърнопроизвидители с тракторите дето протестираха пролетта заради загуба на печалба да отиват да гасят. Но герберунгелите са се погрижили на техните хора да им се наплатят обезщетения и да вдигат цени заради "загуба". Инфлационна есен ни очаква.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари