Димитър Главчев отиде в Елин Пелин

0
Служебният премиер е в района, където гръмна склад
Служебният премиер е в района, където гръмна склад Снимка: БГНЕС

Служебният премиер е в района, където гръмна склад

Служебният министър-председателят Димитър Главчев е в района на Елин Пелин, където гори пожар за фойерверки.

Министър-председателят Димитър Главчев увери обществеността, че всичко е под контрол след сериозния инцидент с взривове в склад за фойерверки в района на Елин Пелин. Събитието стана на 25 юли 2024 година, предизвиквайки паника и значителни материални щети.

По време на брифинг на мястото на инцидента, Главчев подчерта, че всички необходими мерки са взети и че армията е включена в усилията за овладяване на пожара и последиците от взрива. "Всичко е под контрол," увери той, въпреки че взрив прекъсна изказването му. Министър-председателят остана спокоен и продължи да информира за предприетите действия, за да се гарантира безопасността на населението.

Главчев бе придружен от силовия министър и други висши държавни служители, които също потвърдиха, че ситуацията е овладяна. Въпреки сериозността на инцидента, двама души са получили тежки наранявания, но животът им не е в опасност.

„Важно е хората да запазят спокойствие и да следват указанията на властите,“ подчерта министър-председателят, като добави, че ще бъдат проведени детайлни разследвания за причините за инцидента. Целта е да се предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на подобни случаи в бъдеще.

Това събитие акцентира на значимостта на бързата реакция и координация между различните държавни институции в кризисни ситуации. Благодарение на своевременната намеса на властите, ситуацията е овладяна, и няма непосредствена опасност за населението на Елин Пелин и околните райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари