Димитър Главчев: Идват две "котки" и брониран джип на армията

0
Премиерът и вътрешният министър настояват за спокойствие и координация
Премиерът и вътрешният министър настояват за спокойствие и координация Снимка: БТА

Премиерът и вътрешният министър настояват за спокойствие и координация

Премиерът Димитър Главчев съобщи, че в Елин Пелин ще бъдат изпратени бронирани джипове и две единици специализирана техника, наричани "котки". Той е на място, за да оцени ситуацията и да координира действията на властите. Главчев успокои населението, подчертавайки, че няма нужда от паника, и увери, че всичко е под контрол.

„Идвам, за да видя ситуацията и да координираме действията. Всичко се следи и е под контрол. Няма нужда да се всява паника сред населението“, заяви Главчев. Той подчерта, че все още не е ясно дали ще се наложи евакуация, като окончателното решение ще бъде взето от компетентните институции. Според премиера, предприетите мерки са повече от необходимите за момента.

Главчев добави, че според наличната информация четирима или петима души са пострадали, но е осигурена готовност за приемане на пострадалите в „Пирогов“ и военната болница. „Всичко, което е налично в софийския гарнизон, е на разположение при нужда. Говорих с министър Запрянов“, отбеляза той.

От своя страна, вътрешният министър уточни, че при един от взривовете части от оборудването са попаднали в склад на магазин, намиращ се на около 600-700 метра от мястото на инцидента. „Според мен трябва да се вземат мерки“, заключи министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Бутафора 2
    Браво бе бързо поправихте "брониран джип" в множествено число. Ще видим в новините какво точно е казал г-н Главчев.
  • 2
    1
    Камуфлаж
    Браво на г-н премиера . Ще дойде брониран джип и ще спаси всички и всичко. Браво. Абе вие дълбоко сте закъсали..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари