Александър Кирилов е подал първия сигнал след взрива в складовете с фойерверки

0
Мъжът е празнувал рождения ден на детето си на 500 метра от мястото на експлозиите
Мъжът е празнувал рождения ден на детето си на 500 метра от мястото на експлозиите

Мъжът е празнувал рождения ден на детето си на 500 метра от мястото на експлозиите

В четвъртък вечерта край Елин Пелин се разрази инцидент, който шокира местните жители. Взривове в складове на фирма с високи мерки за сигурност предизвикаха тревога, след като родителите на рожденик, празнуващи на около 500 метра от мястото, забелязаха дим и светлини.

Александър Кирилов, който празнуваше рождения ден на детето си, бе първият, който подаде сигнал на телефон 112. "Първоначално започна да изкарва дим много сериозен и да хвърля нагоре синьо и червено като конфетите от едно време", разказа той пред bTV. „Разпитваха ме къде, коя фирма, къде точно се намира“, обясни мъжът.

Фирмата, чийто складове избухнаха, разкри в публикуван документ на своя сайт, че са били предприети всички необходими мерки за сигурност. Складовете са били снабдени с пожароизвестителна сигнализация, оросителна система за пожарогасене и хидранти. Освен това, е имало и специален пропускателен режим, 24-часова въоръжена охрана и видеонаблюдение по целия периметър.

Документът също така описва как трябва да се действа при евентуална аварийна ситуация: „В случай на пожар или експлозия: Стойте далеч от мястото на инцидента; не стойте в посоката на движение на въздушните течения, пренасящи продуктите от горенето.

Системите за сигурност в складовете са били изградени извън населеното място, за да се минимизират рисковете за близките обекти и населението. Според оценката на риска, въздействието на евентуален взрив върху околната среда и населението "не може да се наблюдава." Въпреки това, инцидентът показва, че дори най-строгите мерки за сигурност не могат да гарантират пълна защита срещу непредвидени ситуации.

След подаването на сигнала, на мястото пристигнаха екипи на пожарната и полицията, които започнаха разследване на инцидента. Причините за взривовете все още се изясняват, но първоначалните данни сочат към технически проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Дрън, дрън ерина:
    "Оценка за риск от взрив върху околната среда и населението не може да има". "Взети били най - строгите мерки ". Реалността, обаче доказа, че разстоянието до населеното място е подценено и занижено.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари