Един склад с фойерверки край Елин Пелин все още не се е взривил

0
Съобщението на BG-ALERT снощи за мен не беше подадено правилно, коментира председателят на Общинския съвет Богомил Бранков
Съобщението на BG-ALERT снощи за мен не беше подадено правилно, коментира председателят на Общинския съвет Богомил Бранков

Съобщението на BG-ALERT снощи за мен не беше подадено правилно, коментира председателят на Общинския съвет Богомил Бранков

Властите в Елин Пелин предприеха превантивни мерки след инцидента с фойерверки, който разтърси района вчера. Възникналите взривове в складове за фойерверки предизвикаха незабавна реакция от страна на полицията и пожарната, които отцепиха района заради потенциална опасност. Богомил Бранков, председател на Общинския съвет в града, заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че към момента ситуацията е овладяна и няма риск за нови инциденти.

Въпреки че на място има още един склад с фойерверки, който не се е взривил, властите са предприели всички необходими мерки за безопасност. „Ситуацията е овладяна. Засега всичко е спокойно”, увери Бранков. Той подчерта, че съобщението на BG-ALERT за евакуация не е било правилно подадено и е създало излишна паника сред жителите на района.

Превантивни мерки и оценка на щетите

Първоначалното съобщение предвиждаше евакуация на около 4000 души от Гара Елин Пелин в посока Нови хан. Въпреки това, след пристигането на вътрешния министър на място, бе установено, че мащабна евакуация не е необходима. Министърът нареди частична евакуация на около 30-40 къщи, което намали значително риска за населението.

Кметът на Гара Елин Пелин, Вяра Вучкова, обяви, че екипи ще обиколят домовете на жителите, за да установят какви са щетите. Според нея, до момента са установени около 10 къщи със счупени прозорци, което е основната нанесена материална щета. „Ще продължим да следим ситуацията и ще предприемем необходимите действия, за да помогнем на засегнатите семейства”, добави Вучкова.

Профилактични действия и сигурност

Службите за сигурност остават на място, за да осигурят безопасността на гражданите. Полицията и пожарната продължават да контролират района, като следят за евентуални допълнителни рискове. Въпреки че ситуацията е стабилизирана, властите призовават населението да запази спокойствие и да следва указанията на органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари