Жителите на село Гара Елин Пелин изкараха безсънна нощ

0
Хората са се укрили в автомобилите си без достатъчно храна и без връхни дрехи
Хората са се укрили в автомобилите си без достатъчно храна и без връхни дрехи

Хората са се укрили в автомобилите си без достатъчно храна и без връхни дрехи

В село Гара Елин Пелин продължават гърмежите от пиротехническата база, която избухна снощи. Ситуацията доведе до спешна евакуация на жителите, които прекараха нощта извън домовете си. Някои от тях, като Евгени Стратиев, споделиха за преживения ужас. „В 18:00 часа като се прибрах от работа, чух първия гърмеж и след това последва втори. Ние сме на първа линия, на 200 метра от изгорелия магазин и на километър и половина от складовете, които се взривиха. Видяхме облаци, имам снимки на телефона – като гъба, с огньове. Ударната вълна беше силна, има счупени прозорци на съседи“, разказа Стратиев, предаде bTV.

Местните жители прекараха безсънна нощ в автомобилите си, без достатъчно храна и без връхни дрехи. Опитите да се върнат за лични вещи и да получат повече информация от полицията бяха неуспешни. „През нощта в колата на чипс, магазините рано затварят. Още в 01:00 часа през нощта се опитахме да минем и по заобиколни улици се прибрахме за връхни дрехи, защото през нощта започна да става студено, но полицията ни изгони и се качихме в село Нови хан“, добави Стратиев.

Властите все още не могат да влязат в сградата на базата поради продължаващите експлозии. Сапьори, пожарникари и военни специалисти са на място, но чакат обстановката да стане по-безопасна, за да продължат операциите. Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов изрази разочарование от начина, по който системата BG-ALERT е информирала жителите, създавайки паника и допълнителен хаос.

При инцидента са тежко пострадали мъж и жена, които са настанени в болница „Пирогов“ с изгаряния. Освен тях, няколко души все още са в неизвестност, включително и синът на собственика на базата.

Преди минути вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че 49-годишен мъж, пострадал при взривовете е починал в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари