Двамата мъже, открити в склада в Елин Пелин, са починали от баротравма

1
Това установи медицинската експертиза
Това установи медицинската експертиза Видео: NOVA

Това установи медицинската експертиза

Медицинската експертиза потвърди, че двамата мъже, чиито тела бяха открити след взривовете в склад в Елин Пелин, са починали от баротравма, т.е. вследствие на самия взрив. Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на София Наталия Николова в понеделник.

Според прокуратурата, разследването се фокусира върху няколко възможни версии за причините за инцидента. Сред тях са случайно деяние, човешка небрежност, некачествена продукция или умишлено действие. Николова обясни, че на този етап не може да се даде категоричен отговор за причината.

На местопроизшествието е извършен оглед, като са разпитани осем души, а предстоят още разпити, включително на пожарникарите, които първи са пристигнали на мястото. Също така ще бъде направена ДНК експертиза, която ще помогне за идентифициране на жертвите и разясняване на обстоятелствата.

По отношение на информацията за охранителя, който е подал сигнал за инцидента, Николова подчерта, че той е дал показания и не се е укрил, както бе предполагано от някои източници.

Следовател Иван Делчев допълни, че експертите ще изследват всички документи, свързани с разрешителното за строеж на склада и безопасността му. Той отбеляза, че експерт по взривове може да определи колко фойерверки са били съхранявани на едно място и дали това е съответствало на изискванията за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари