Димитър Главчев обявява война на наркотиците в училищата

1
Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище
Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище Снимка: БТА

Засилен контрол над разпространението на наркотици сред учениците

Служебният министър-председател Димитър Главчев обяви засилване на борбата срещу наркотиците в учебните заведения. Информацията бе споделена по време на днешния блицконтрол в Народното събрание.

Главчев разкри, че е дал разпореждане на Министерството на вътрешните работи (МВР) да предприеме по-строги мерки за предотвратяване на разпространението на наркотични вещества сред учениците.

"Тези мерки, ако се приложат както трябва, ще дадат много добър отзвук в обществото и ще бъдат запазени българските деца от този порок", подчерта премиерът. Той добави с твърдо убеждение: "Трябва да сме безпощадни към разпространителите на дрога в училище".

Тази инициатива идва в навечерието на новата учебна година, за която служебният министър на образованието и науката професор Галин Цоков наскоро предостави статистически данни. Според информацията, споделена от професор Цоков, общият брой на учениците за предстоящата учебна година надхвърля 700 000, като около 50 000 от тях са първокласници.

Предприетите действия от страна на правителството показват сериозно отношение към проблема с наркотиците в училищата и стремеж за осигуряване на по-безопасна образователна среда за подрастващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    daskal
    Уффф, пак бутафорни кампании! Тази "борба" трябва да е ежеминутна и денонощна! Изобщо не е нужно нито да се засилва, нито да се обявява!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари