Драгомир Драганов ще открие учебната година в две русенски училища

1
Областният управител на Русе изпрати поздравителни адреси до всички учебни заведения в региона
Областният управител на Русе изпрати поздравителни адреси до всички учебни заведения в региона Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител призовава за активно участие на родителите в училищния живот

Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще даде официален старт на новата учебна година в два образователни института в града. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Според предоставената информация, на 15 септември в 09:00 часа Драганов ще посети иновативно Основно училище "Ангел Кънчев". Час по-късно, в 10:00 часа, той ще открие 65-ата учебна година в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов".

В навечерието на първия учебен ден областният управител е изпратил поздравителни адреси до всички учебни заведения в региона. В своето обръщение към учениците Драганов подчертава: "Не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е най-големият капитал, който може да придобиете и същевременно никога да не загубите! Не забравяйте, че именно грамотността прави човека свободен."

Той насърчава младежите да бъдат смели в мечтите си и усърдни в реализацията им. Към педагозите областният управител отправя благодарност за неуморната им работа в предаването на знания и мъдрост на подрастващите. "Продължавайте да напътствате и вдъхновявате нашите деца, за да постигат те целите си", допълва Драганов.

В обръщението си към родителите той призовава: "Участвайте активно в живота на учебните заведения, където се обучават Вашите деца. Бъдете тяхна подкрепа и ги насърчавайте да постигат това, което най-много искат."

Според данни на Регионалното управление на образование - Русе, през новата учебна година в класните стаи в областта ще влязат общо 18 318 ученици. От тях 14 743 са в град Русе. Първокласниците в областта са 1517, като 1113 от тях са в областния град.

За сравнение, през миналата учебна година общият брой на учениците в областта е бил 18 207, от които 14 795 в Русе. Първокласниците тогава са били с 23 повече – общо 1540.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    123
    пак тоз потния мухльо е на фокус.
  • 11
    2
    АГ
    Тате в кое училище ще открива годината, за да знам да не ходя и да срамувам?
  • 18
    1
    Любопитен
    Пиячка на аванта ще има ли? За един пияница от Две могили питам!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари