Драгомир Драганов откри учебната година в ОУ „Ангел Кънчев“

0

Областният управител зарадва първолаците с подаръци

В първия учебен ден на 2024 година, областният управител на Русе Драгомир Драганов уважи с присъствието си тържественото откриване на учебната година в иновативното Основно училище "Ангел Кънчев". Церемонията започна по традиция с издигане на националния трибагреник, изпълнение на химна на Република България и тържествено приемане на училищното знаме.

Тази година прага на ОУ "Ангел Кънчев" прекрачиха 315 ученици, сред които 50 първокласници, разпределени в две паралелки. Областният управител зарадва най-малките с подаръци - блокчета за рисуване, цветни моливи и занимателни настолни игри с патриотична тематика.

В своето обръщение към учениците, господин Драганов ги насърчи: "Бъдете любознателни, четете, откривайте нови факти и не се притеснявайте да търсите отговори на трудни, незапознати и нестандартни въпроси и задачи. Именно те ще Ви дадат шанса да бъдете по-добре подготвени за реалните предизвикателства в живота". Той подчерта всеотдайността и професионализма на учителите в училището, които ежедневно възпитават децата като достойни хора и им предават знания за осъществяване на мечтите им.

Обръщайки се към родителите, областният управител изтъкна уникалната възможност за съчетаване на традиции и иновации, която предоставя ОУ "Ангел Кънчев", като гаранция за успешната реализация на децата в бъдеще. "За мен и екипа ми образованието е водещ приоритет и затова инвестициите в тази сфера ще продължат да бъдат ключов елемент от политиката ми като представител на държавата", допълни Драганов.

Директорът на учебното заведение Жулиета Чавдарова поздрави всички присъстващи с празника и се обърна с уважение към учителите, подчертавайки техните качества - отговорност, иновативност и креативност. Тя насърчи учениците да следват пътя на знанието и да се доверяват на своите преподаватели. Чавдарова благодари на родителите за подкрепата и ги призова да бъдат близо до децата си в образователния процес.

В поздравителен адрес от началника на Регионалното управление на образованието, доктор Росица Георгиева, се подчертава ролята на училището като място за придобиване не само на знания, но и за изграждане на приятелства, ценности и мечти. Тя пожела на учителите сили, вдъхновение и търпение в благородната им мисия.

От името на родителите, Анелия Недялкова се обърна към първокласниците с насърчителни думи, призовавайки ги да се доверят на учителите си и да бъдат старателни и смели в усвояването на знания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари