Депутатите от ДПС предлагат вдигане на помощта за земеделците

0
Новите средства ще помогнат за преодоляване на последствията от климатичните и икономически кризи
Новите средства ще помогнат за преодоляване на последствията от климатичните и икономически кризи Снимка: ДПС

Новите средства ще помогнат за преодоляване на последствията от климатичните и икономически кризи

Народните представители от ДПС, с изключение на Делян Пеевски и няколко други депутати, внесоха в Народното събрание предложение за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България. Тяхното предложение, регистрирано на 24 юли, предвижда увеличение на държавните помощи в сектор "Земеделие" с 320 милиона лева, които да бъдат предоставени по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“. Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на партията.

Предложението цели осигуряването на средства за изплащане на втория транш по програмите „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделските стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“. Според мотивите, изложени от народните представители, тези средства са критично важни за поддържане на устойчивостта на селскостопанския сектор.

„Земеделските стопани са в изключително тежко положение след поредицата икономически кризи от 2020 година насам“, се посочва в мотивите на вносителите. Освен това, неблагоприятните климатични условия през последните седмици допълнително усложняват ситуацията. „Тези събития сериозно влияят върху първичното производство на селскостопанска продукция, включително и върху прилагането на основните технологични изисквания при отглеждането на културите, което може да доведе до значително намаляване на площите и свиване на производството“, се уточнява още в документа.

Предоставянето на предложената държавна помощ е от съществено значение за оцеляването на земеделските производители и за гарантирането на непрекъснатостта на селскостопанското производство, както и за запазването на продоволствената сигурност на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    русенец
    Не мисля, че държавата трябва да се намесва в работата на застрахователните дружества и да отнема правото и желанието им да компенсират загубите на земеделските стопани. Дано усещате тънкият ташак на мисълта ми. Иначе ако се регистрирам като земеделски производител, посея банани и нищо не се получи , то тогава държавата , т.е. данъкоплатецът, ще ме компенсират ли?
  • 4
    5
    Отцепниците искат
    320 млн.помощи да отщипят от държавата.
  • 5
    4
    Арслан Дервишоглу
    Е, избори идат, а и дори да нямаше, пак трябва да се грижат за рахата на дерибеите, с държавна пара, и все на гърба на обикновените хора. Докога?
  • 6
    3
    Тццццццц
    Дааа,вдигайте им помощите на милионерите!!!! Питайте ги колко рента дават на хората???? Увълчили се!!!!!
  • 7
    2
    дд
    Точно така давайте на милионерите вместо да направите заплати и пенсии адекватни нали трябват по 1500 лв на човек на месец а им давате по 900 лв заплати и по 500-600 пенсии нагляри
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...