Виктория Василева: И в ГЕРБ ще започнат да се случват сътресения

0
Разривът в ДПС: Политическо сътресение или неизбежна еволюция?
Разривът в ДПС: Политическо сътресение или неизбежна еволюция? Снимка: bTV

Разривът в ДПС: Политическо сътресение или неизбежна еволюция?

В последните дни политическият пейзаж в България е свидетел на събития, които разтърсват една от най-устойчивите политически сили в страната – Движението за права и свободи (ДПС). Виктория Василева, независим депутат, коментира в предаването "Тази сутрин", че това, което се случва вътре в ДПС, е преминало границите на нормалното. Тя подчерта, че макар и грозно, развитието е закономерно.

Дългогодишен властови комфорт

Според Василева, продължителният престой на определени партии във властта води до загуба на ясната представа за политически взаимоотношения, включително и вътре в самите партии. Така наречените „партии на статуквото“, които прекалено дълго време са консумирали власт, са изпаднали в състояние на самозаблуда и изолация от реалността. Тази ситуация, по думите ѝ, е довела до разрива между двете водещи фигури в ДПСАхмед Доган и Делян Пеевски.

"По-важното е какво се случва оттук насетне – дали тези процеси ще се окажат оздравителни и позитивни за развитието на всяка една от тези партии. Не знам в какво бъдеще – близко или по-далечно, но в ГЕРБ най-вероятно ще започнат да се случват подобни неща“, заяви Виктория Василева.

Разделението – факт без връщане назад

Василева отказва да даде конкретен отговор на въпроса какво точно е предизвикало разделението между Доган и Пеевски. Тя обаче е категорична, че след последните събития връщане назад няма. Въпросът вече не е какво ги е разделило, а как ще се развият събитията оттук нататък. Тя изрази мнение, че този процес може да има оздравителен ефект не само за ДПС, но и за други партии в България, които също може да преминат през подобни сътресения.

Две отделни формации на хоризонта

Според Василева, е почти сигурно, че на следващите избори ДПС ще се яви като две отделни формации – едната водена от Ахмед Доган, а другата от Делян Пеевски. Тя предвижда, че традиционният електорат на ДПС, който е предимно съставен от български турци, ще остане лоялен към Ахмед Доган. Как точно ще се позиционират двете формации на предстоящите избори, все още не е ясно, но със сигурност те ще търсят различни коалиционни партньори и политически конфигурации.

Новата партия „Има смисъл“

Виктория Василева също така обяви, че на 29 септември ще бъде учредена нова политическа партия – „Има смисъл“, в която ще участват „седмината, с които преминахме през много тежки изпитания, но устояхме и станахме прекрасен екип“. Василева подчерта, че участието в избори не е самоцел и че целта на новата партия е да продължи битката с лъжата и несправедливостта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари