Георги Лозанов: Ахмед Доган създаде Делян Пеевски и го нарече "феномен"

1
Политологът проф. Румяна Коларова възрази, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е „Продължаваме промяната – Демократична България“
Политологът проф. Румяна Коларова възрази, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е „Продължаваме промяната – Демократична България“ Снимка: bTV

Политологът проф. Румяна Коларова възрази, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е „Продължаваме промяната – Демократична България“

Ахмед Доган нарече навремето Пеевски „феномен“. В какво се състои феноменалността на Пеевски – в това, че успява да генерира власт повече, отколкото предполага неговото публично място. Тази власт обаче не идва от небето. За да вземеш власт, извън собствените си възможности, значи някой трябва да ти я преотстъпи. Двама лидери преотстъпват тази власт – Доган и Борисов“, заяви в предаването „Тази събота и неделя“ доц. Георги Лозанов по повод процесите в ДПС.

През тази седмица почетният лидер на движението Ахмед Доган поиска оставката на съпредседателя Делян Пеевски, но той отказа да я подаде. Това е кулминацията, засега, на разнобоя между двамата, започнал с разнопосочното гласуване на парламентарната група при обсъждането на кабинета на ГЕРБ. Вследствие на това депутатите, неподкрепили кабинета, по заръка на Доган, бяха изключени от парламентарната група, оглавявана от Пеевски.

„В един момент обаче той (Пеевски – бел.ред.) започна да придобива много повече власт, взимайки от тези двама души. Влезе в тази рискована игра – да се опита да им вземе още и още власт. И накрая и двамата дадоха спирачка по отношение на властта в партията и в държавата. Доган каза тези думи за Пеевски, които говорителите на гражданското общество говорят още от протестите. Той няма право на тези думи, защото той самият участваше в създаването на този феномен“, добави Лозанов.

В обръщението си на 10 юли Доган написа: „Никога от създаването си преди повече от 34 години движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби.“

Проф. Румяна Коларова обаче изрази различна гледна точка, заявявайки, че ако някой е дал власт и легитимност на Делян Пеевски, то това е „Продължаваме промяната – Демократична България“ с действията си в 49-ото Народно събрание. Тя акцентира на ролята на тази коалиция в укрепването на позициите на Пеевски.

По повод реализацията на втория мандат за правителство, политологът Слави Василев заяви, че било изключителна новина, ако той е успешен. „Особено любопитно ми се струва, ако коалиция се случи между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Възраждане“. По този начин „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще направят голям шлем, правейки коалиция с всяка една партия в Народното събрание“, добави Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Българин
    Браво на професор Румяна Коларова,думи точно на място! Нека не се забравя,че прасето беше изпран и легитимиран от корумпираната измет Пеевски Подлоги/Доносническа България! ДеБилите използваха прасето за да направят промените в Конституцията,с които искаха да овладеят държавата,но понеже са ДеБили (начело с мазният мравояд Бойкикев) единственото,което постигнаха беше да осерат тотално ситуацията! Да се надяваме,че Конституционният съд ще отмени всички простотии на ДеБил ПеПеругите! А Гого Папийонката е жалък безгръбначен плужек и изключително тъпо парче!
  • 2
    1
    Забележително
    Стари кодошки,доносници и лакеи са развълнувани и трескаво се насищат на телевизионно време което изтупва праха от главите им за да не бъдат забравени безличните души винаги приведени угоднически.Само с това се занимават още от средата на 80-години.Пажовщина и слугинство обслужващо определени кръгове и свободното празнословно безвремие на обществото което бездушно се храни с илюзии и надежди от времето на трабанта,а именно стани за да седна.Така често срещано явление в нашият бит,култура и ежедневие.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари