Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски

6
Почетният председател на ДПС изпрати обръщение към членовете и симпатизантите на Движението
Почетният председател на ДПС изпрати обръщение към членовете и симпатизантите на Движението Снимка: БТА

Почетният председател на ДПС изпрати обръщение към членовете и симпатизантите на Движението

Почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) д-р Ахмед Доган направи остро обръщение към членовете на партията, в което изрази сериозна загриженост за текущото състояние на организационния живот на ДПС.

В своето изявление, Доган подчерта, че партията преживява криза, породена от системно неспазване на устава на ДПС, грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на партията, както и брутално отношение към членовете на централните ръководни органи, депутатите, областните и общински структури на партията."Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!" , заяви Доган.

Ето и пълният текст на обръщението:

Скъпи Депесари!

Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:

- Системно неспазване на Устава на ДПС;

- От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024 г.);

- От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията.

Никога от създаването си преди повече от 34 години Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с Прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави, е било с мое съгласие!? Абсурд!

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка.“ Цивилизационният избор на България е либералната демокрация с евроатлантическа насоченост. ДПС има съществен дял за постигането на тази стратегическа цел на държавата. Освен това, ДПС е важен геополитически фактор на Балканите. Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има широк обществен отзвук и международна реакция на политическа тревожност за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за подкрепата на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации. Специално благодаря за подкрепата на лидерите на европейските либерали и на нашите съмишленици и избиратели от Република Турция. Това обстоятелство за сетен път ме убеждава, че не съм загубил близо 40 години от живота си напразно.

Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого.

ДПС е политическо постижение на всички ни! Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки.

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

1. Делян Пеевски – председател на ДПС

2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ

3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ

4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ

5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС

6. Радослав Ревански – член на ЦОБ

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха. Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!

Винаги ваш, Ахмед Доган

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    24
    Кур за Зеленски в гъза
    и после както е говнян в устата. Гномчето Зеленски да спре слугите си в България да се карат, защото както е тръгнало ще стане кофти за УСраинските PDраZти в милата ни Родина.
  • 14
    23
    Въпрос
    Кой направи селянина от Дръндар и агент на ДС милионер, кой си затваряше очите за незаконното му забогатяване и раздаването на порции за приближени хора? Кой, ами всички управляващи! И защо, ами заради някакви интереси! И сега никой не ги искал, а пък те щели да дават ново начало на политиката в България. Ама верно ли?!
  • 10
    22
    Хаха
    Агент Сава, разпределителят на порции за верни хора, хидроинженерът, собственикът на ТЕЦ Варна и други крупни имоти щял да променя една етническа и капсулирана партия, в която се спускат нареждания по телефона отгоре. А местната Лизачка на задните му части пише, че щял да дават насока за развитие на България. Това ли е развитието като в партията на порциите?!
  • 15
    21
    Хайде, хайде
    Това, че Пеевски си е накупил няколко депутата не означава нищо. Електората на ДПС е непревземаем. Толкова е неграмотен, тъп и първичен, че няма сила на света, която да го отклони от овчия му път. Вървят избори за президент, анкета :"За кого гласувахте". Отговор: " аааа, за Амет Доган" - ама той не е кандидат - "Ааа, за него, за него гласуаме".
  • 12
    20
    русенец
    Мемеде, някой беше казал, че Пеевски е феномен. Ти ли беше ? А сега ? Феномен ли е още или вече е само една арогантна свиня, на която ТИ ДАДЕ ВЛАСТ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари