Чуждестранни журналисти проучват европейските инвестиции в Русе

1

Делегация от „European House“ се запозна с потенциала на региона

Областният информационен център в Русе бе домакин на представители от унгарската неправителствена организация „European House“, които са част от международния проект „Everyday Cohesion“. Проектът обединява журналисти от различни местни и регионални медии в държави като Дания, Германия, Италия, Нидерландия, България, Хърватия, Унгария, Румъния и Словакия, с цел те да се запознаят с ефекта от европейските инвестиции в тези страни.

В рамките на проекта са предвидени посещения в няколко европейски държави, а първата спирка в България е именно Областният информационен център - Русе. Там беше представен проект, осъществяван от Община Русе, финансиран по Програма „Техническа помощ“. Управителят на центъра Диана Аврамова акцентира върху икономическите и инвестиционни възможности на града, подчертавайки неговата важност като пристанище, което предлага отлични перспективи както за нови бизнес проекти, така и за развитие на туризма. Тя също така изтъкна приноса на центъра за популяризиране на възможностите за европейско финансиране и успехите на местни проекти.

Следващата спирка на делегацията ще бъде Русенският университет „Ангел Кънчев“. С европейско финансиране там бе изграден първият в страната Център за върхови постижения с пет лаборатории в областта на информационните и комуникационни технологии. Проектът е реализиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В програмата на гостите е включено и посещение в Дома за възрастни хора „Флора“ в град Бяла, който е създаден по проект „SoBy – Подобрена координация и социални политики между общините Бяла и Градинари за ефективен трансграничен регион“. Проектът е финансиран по Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020. Делегацията ще посети и реставрирания Беленски мост, който е обновен по проект „Консервация и реставрация на моста на Колю Фичето“, съфинансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Дончев
    Градът е потънал в мизерия.Всичко е бла- бла и чесане на езиците.
  • 0
    2
    Месна Мисирка
    На Осперменителят за хилядолетието на града напрайха ли му хинтервю в новия му дом с поредната му съпруга? За една шавлива комшийка питам. Да знам кога мога да я осеменявам без да ме фане съпруга и.
  • 6
    1
    Бенедикт
    Ще се пръснат от смях и подигравки! Като гледам таблото с детски рисунки и ми лъха на върл комунизъм. Очевидно не сме мръднали и сантиметър...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари