Червен код за опасно време в цялата страна утре

1
Температурите ще достигнат до 43 градуса, предупреждават от НИМХ
Температурите ще достигнат до 43 градуса, предупреждават от НИМХ

Температурите ще достигнат до 43 градуса, предупреждават от НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предупреждава за опасно горещо време в сряда, като се очаква температурите да достигнат до 43 градуса. Червен код е в сила за цялата страна, което изисква особено внимание и предпазни мерки от всички граждани.

Прогноза за утрешния ден

Утре времето ще бъде слънчево, като след обяд ще се появи незначителна купеста облачност. В Източна България ще духа умерен вятър от изток-североизток, докато в останалата част от страната вятърът ще бъде слаб. Максималните температури ще варират между 38 и 43 градуса, а в столицата София се очакват около 38 градуса.

Времето в планините

За любителите на планинския туризъм, времето също ще бъде благоприятно. В планините ще бъде слънчево, като след обяд се очаква развиване на купеста облачност. Въпреки това, вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток, а температурите ще достигнат до 33 градуса на височина 1200 метра и около 25 градуса на 2000 метра.

По Черноморието

По Черноморието също се очаква слънчево време с умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 35 градуса, което е идеално за плажуващите. Температурата на морската вода ще бъде около 26-27 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Препоръки за безопасност

НИМХ настоятелно препоръчва да се избягва продължителен престой на открито в най-горещите часове на деня. Важно е да се приемат много течности, да се носят леки и светли дрехи, както и да се използва слънцезащитен крем. Внимание трябва да се обръща и на по-възрастните хора, децата и хората с хронични заболявания, които са най-уязвими при високи температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари