Борислав Гуцанов: Пленумът на БСП ще предложи голямо ляво обединение за изборите

0
Социалистите се събират да обсъждат участието на партията в предстоящия вот
Социалистите се събират да обсъждат участието на партията в предстоящия вот Снимка: Facebook

Социалистите се събират да обсъждат участието на партията в предстоящия вот

Пленумът на Българската социалистическа партия (БСП) ще се проведе днес, като основният въпрос на дневен ред е участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори за 51-ото Народно събрание. В рамките на пленума се очаква да бъде взето решение за създаването на коалиция в контекста на голямото ляво обединение. Това обяви Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“, в свое изявление пред БТА.

Гуцанов подчерта важността на пленума, като отбеляза, че на 26 юли в Стара Загора е бил подписан меморандум, който има ключово значение за бъдещото управление на страната и за обединяването на лявото политическо пространство. Според него този меморандум е първата стъпка към постигане на по-широко политическо единство в левицата, което ще бъде решаващо за предстоящите избори.

На 27 юли, лидерите на БСП, както и представители на други леви партии и движения, се събраха на Бузлуджа, което по думите на Гуцанов, представлява символ на обединението в лявото политическо пространство. Той също така заяви, че след пленума на БСП предстои финализирането на коалиционното споразумение, което ще позволи на партиите от левицата да се явят обединени на предстоящите парламентарни избори.

Борислав Гуцанов отбеляза, че целта на БСП и левицата е да спрат процеса на "разпад на държавата" и да предложат алтернатива на сегашното управление. В този контекст той не очаква вътрешна съпротива по повод на решението за участие в изборите във формат на обединение на левицата, тъй като, според него, членовете на Националния съвет са постигнали голямо разбирателство.

Също така, Гуцанов добави, че оставката на Корнелия Нинова като председател на БСП е била приета с пълно мнозинство, което потвърждава единството в партията. Той изрази увереност, че до следващата седмица партията ще бъде напълно готова за събиране на подписи в страната, което ще позволи обединеното явяване на изборите.

По отношение на евентуален спор за марката БСП, Гуцанов коментира, че тези въпроси са по-скоро технически и емоционални за някои членове на партията, но ще бъдат разрешени. След оставката на Корнелия Нинова, временно изпълняващ длъжността председател на партията е Атанас Зафиров.

Очаква се пленумът на БСП да даде ясна посока за бъдещото участие на партията и левицата в политическия живот на страната, като обединението се смята за ключов елемент в предстоящата предизборна кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари