Атанас Зафиров: Ще подпишем коалиционното споразумение между 20 политически субекта

0
Зафиров подчерта, че днес Корнелия Нинова отново не е изпълнила решение на Националния съвет
Зафиров подчерта, че днес Корнелия Нинова отново не е изпълнила решение на Националния съвет Снимка: БСП

Зафиров подчерта, че днес Корнелия Нинова отново не е изпълнила решение на Националния съвет

Обединението в лявото политическо пространство е напът да стане факт, след като Националният съвет на БСП потвърди графика за консолидация. На пресконференция след заседанието на съвета, временно изпълняващият длъжността председател на БСП, Атанас Зафиров, заяви, че във вторник ще бъде подписано коалиционно споразумение между 20 политически субекта от ляво-център. Продължават и последните разговори с партньорите за уточняване на детайлите относно съвместното им участие в предстоящите избори.

Освен това, на пленума бяха обсъдени мерки за партийно въздействие срещу членове на партията, включително бившия председател Корнелия Нинова. С категорично мнозинство, Националният съвет одобри изключването на Нинова и трима други членове на партията - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. "Изключването беше подкрепено със значително мнозинство, което ясно опровергава спекулациите за липса на кворум", коментира Зафиров.

Той поясни, че основните причини за тези изключвания включват неизпълнение на решенията на Националния съвет и Изпълнителното бюро, опити за саботаж и подаване на декларации за регистрация на листи без одобрение. В допълнение, Нинова отново отказала да изпълни решение на Националния съвет, което допълнително влошило ситуацията и довело до най-тежката мярка - изключване.

Зафиров предупреди, че действията на Нинова и нейните съратници, свързани с регистрация на листи, ще се считат за провокация и ще бъдат нелегитимни. В случай на подобни действия ще бъде сигнализирана Прокуратурата.

Борислав Гуцанов, председателят на Парламентарната група на "БСП за България", също изрази недоволството си от поведението на Нинова, заявявайки, че отказът ѝ да предостави пълномощно на Зафиров излиза извън границите на нормалното и не е в интерес на партията.

Младите социалисти също бяха във фокуса на вниманието, като Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП, категорично осъди заплахите и агресията, насочени към тях. Той подчерта, че изразяването на мнение не може да става чрез заплахи и агресия, особено към младите, които са на първа линия във всяка кампания. Нападките от страна на Нинова към младите социалисти бяха определени като недопустими, а инциденти като обиди и заплахи към млади членове на партията пред централата на БСП, бяха остро осъдени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    E, това беше
    Жалко. Грешен ход. Димитър Благоев ще бъде гневен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари