Изключиха Корнелия Нинова от БСП

2
Бившият лидер на социалистите бе изключена от партията с 105 гласа „за“
Бившият лидер на социалистите бе изключена от партията с 105 гласа „за“ Снимка: БГНЕС / Архив

Същата съдба сполетя и Иван Ченчев, Георги Свиленски и Крум Дончев

Корнелия Нинова, доскорошният лидер на БСП, беше изключена от партията по време на заседание на Националния съвет на социалистите. Същата съдба сполетя и Иван Ченчев, Георги Свиленски и Крум Дончев. Решението беше взето с 105 гласа „за“, 15 „против“ и 7 „въздържал се“.

Преди това социалистите се събраха, за да обсъдят подготовката си за предстоящите на 27 октомври избори. Сред ключовите въпроси беше дали БСП ще се яви самостоятелно или в коалиция. Напрежението обаче се покачи, когато възникна спор между временното ръководство на партията, оглавявано от Атанас Зафиров, и Корнелия Нинова, която е все още председател в оставка, информира bTV.

Основният спор се въртеше около това кой има право да представлява БСП пред Централната избирателна комисия. Временното ръководство твърди, че те са легитимните представители, докато Нинова настоява, че тя трябва да издаде пълномощно, тъй като формално все още не е заличена от съда като председател на партията. Нинова вече предостави пълномощни на Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Тези събития следват инцидент, при който плакати срещу Нинова, разположени на фасадата на централата на БСП, бяха скъсани от нейни привърженици, въпреки опитите на охраната да предотврати това. Пред сградата на „Позитано“ 20 се стигна до сблъсъци и обиди.

По време на заседанието, членовете на Националния съвет трябваше да решат какво наказание да наложат на Корнелия Нинова, обсъждайки най-тежките възможни мерки - едногодишно наказание или изключване от партията. Според настоящото ръководство, Нинова създава юридически казус около легитимността на ръководството на БСП, което може да застраши участието на партията в предстоящите избори и нарушава устава на партията.

В социалните мрежи, дни преди заседанието, Нинова заяви, че очаква изключването ѝ да бъде включено в дневния ред, заедно с това на Свиленски и Ченчев, и призова всички социалисти да присъстват на съвета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    Учуден бесарабски гей
    Не съм учуден,че бесарабската куросмучеща простотутка от Вгъзраждане отново ми използва ника.Бесарабската куросмучка Коцето Костадинов слугува на БКП издънки,които до един са се събрали около Боко Мадристия педераст, Дебелян, Горанов, нашия русенски педераст Златан Златанов.Нагъзили са се към Кремъл и първи скачат да бранят ебаногъзия Куролап Путин, който скоро ще бъде даден за храна на дивите животни в московската зоологическа градина, като преди това трупът му ще бъде ебан от некрофилите от войската на Кадиров. хахахахаха
  • -10
    10
    Бесарабски ПеПераст
    Аз съм Куросмук Кокорев от ппдб и лапам руски тираджийски курове и пия смермата с наслада. Обичам всички пеперастки партии но най вече Пълни Педерасти. Цял полк руски войници ми пориха гъза като бях в Москва преди няколко дена както на зеленски ще го порят от другата седмица нататък
  • 8
    9
    daskal
    До 8 - Много пъти съм казвал, че тя е най-сигурният начин да се убие БСП. И се случва. Странно е, че другарите го допуснаха. Много странно.
  • 7
    8
    Истината
    В годините на капитала в безкрайността изчезнаха СДС, НДСВ и разни други безброй партии и партийни. Явно Нинова или е некадърна, или е имала задачата да съсипе БСП. Защо и как бивша седесарка стана лидер на БСП?Странно, много странно....
  • 7
    7
    daskal
    20 години! Тя как изобщо е приета? Уникален боклук!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари