Корнелия Нинова: Изключиха ме незаконно от Националния съвет

0
Корнелия Нинова: Изключиха ме незаконно от Националния съвет
Корнелия Нинова: Изключиха ме незаконно от Националния съвет Видео: NOVA

Бившият председател на БСП твърди, че легитимността на решенията на Националния съвет е под въпрос

Корнелия Нинова заяви, че е изключена от орган на БСП, който според нея няма правото да взема такива решения. Според нея Националният съвет на партията не е легитимен и не може да я освободи от поста председател, заяви тя пред Nova News .

Нинова подчерта, че по закон тя все още е председател на БСП, тъй като името ѝ фигурира в регистрите на Софийския градски съд (СГС), и допълни, че е в процес на подаване на оставка. По нейни думи, уставът на партията изисква свикване на конгрес, който да я освободи официално, и настоява за това вече трети месец. Тя апелира за спазване на закона и очаква съдът да реши казуса на 9 септември.

Освен това Нинова отбеляза, че на последното заседание на Националния съвет са присъствали лица, които не са негови членове. Тя и колегите ѝ са поискали тези хора да напуснат, но председателят на заседанието Кристиан Вигенин е отказал. Според Нинова гласуването е било невалидно, тъй като не са преброени гласовете за кворума, въпреки че са го поискали три пъти. Тя посочи, че Иван Ченчев и Георги Свиленски ще обжалват това решение.

Нинова отбеляза още, че силата на БСП идва от членовете ѝ, а не от нейното ръководство, като подчерта важността на политическата линия, която партията ще следва в бъдеще – дали ще приеме неолибералния подход, доминиращ в Европа, или ще продължи да защитава националния интерес.

Тя също така критикува бившите си сътрудници Кристиан Вигенин, Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров, които според нея са променили позицията си за един ден. Нинова твърди, че те са само изпълнители, а основният организатор на действията срещу нея е Кирил Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Още влюбен
    Како! Още съм влюбен в тебе, въпреки, че се ожени пак. Твойто пени.qkktd
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари