Георги Свиленски: БСП е унижена и подчинена

1
БСП се превърна в подчинена политическа сила
БСП се превърна в подчинена политическа сила

БСП се превърна в подчинена политическа сила

Бившият депутат от Българската социалистическа партия (БСП) Георги Свиленски направи остър анализ на състоянието на левицата в интервю за "Нова телевизия". Според него партията вече не изпълнява основната си роля да защитава интересите на хората, нуждаещи се от социална защита.

Драстичен спад в електоралната подкрепа

По-същото време на 9 юни резултатът на БСП беше 9,6%, до сутринта стана 7,6%. Това беше оценено като тежка, катастрофална загуба за партията. Прогнозата ми е, че до утре сутринта резултатът ще бъде между шеста и седма политическа сила, вероятно някъде около 6%. Нека да видим официалните данни, но така се случва вече седем избора и го казвам от опит", сподели Свиленски.

Неизпълнени цели на лявото обединение

Бившият депутат-социалист припомни обещанията за връщане на 800 000 избиратели, които според думите на Корнелия Нинова са били загубени за три години. „Но те не са върнали 8000 гласа дори. Вероятно може да се окаже, че няма да са върнали и 8 гласа", посочи той.

Свиленски отбеляза още, че коалицията от юни месец, съставена от 3 партии, е постигнала резултат от 7,06%, докато сегашното обединение от 23 партии и няколко сдружения не може да достигне дори този резултат. „Тоест това, което говорихме, че това ляво обединение е порочно създадено – българските граждани го разбраха", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари