"Боинг" планира да съкрати 17 000 служители

0
Компанията се бори с продължаваща стачка и серия от инциденти
Компанията се бори с продължаваща стачка и серия от инциденти

Компанията се бори с продължаваща стачка и серия от инциденти

Самолетостроителният гигант "Боинг" се готви за значителни структурни промени в отговор на поредицата от предизвикателства, пред които е изправен. Компанията планира да съкрати около 17 000 работни места, което представлява 10% от общата ѝ работна сила, докато същевременно се бори с продължаваща стачка на близо 33 000 служители.

Драстични мерки за запазване на конкурентоспособността

Главният изпълнителен директор на "Боинг", Кели Ортберг, обяви плановете за съкращения, подчертавайки необходимостта от трудни решения за възстановяване на компанията. "Възстановяването на компанията изисква трудни решения и структурни промени, за да можем да останем конкурентоспособни", заяви Ортберг.

Стачка в критичен момент

Обявлението за съкращенията идва в момент, когато "Боинг" вече е изправен пред сериозни предизвикателства. Миналия месец хиляди работници отхвърлиха предложения им договор и гласуваха за стачни действия. Стачката, която продължава вече четвърта седмица, е довела преговорите до задънена улица и значително забавя производството.

Финансови последици от трудовия конфликт

Според оценки на експерти, продължаващият трудов конфликт струва на компанията, нейните служители и доставчици почти 1,4 милиарда долара. От ръководството на "Боинг" обвиняват лидерите на синдикатите в нечестна трудова практика, твърдейки че не се договарят добросъвестно.

Поредица от инциденти разклаща доверието

"Боинг" преживява дълбока криза след серия от инциденти, които разклатиха доверието в компанията. През януари 2024 година вратата на Boeing 737 Max 9 се откъсна по време на полет на Alaska Airlines, което доведе до нови въпроси относно безопасността на самолетите на компанията.

Допълнително притеснение предизвика и космическият кораб "Старлайнер", разработван за НАСА. Въпреки че успя да изведе двама астронавти до Международната космическа станция, поредицата от технически проблеми принуди екипа да не рискува с връщането им обратно на Земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари