Българска кола с мигранти катастрофира в Гърция

0
Жена загина и други петима души са ранени при инцидента
Жена загина и други петима души са ранени при инцидента

Жена загина и други петима души са ранени при инцидента

Провинциалният път Дидимотихо - Лади в Гърция стана сцена на трагичен инцидент, при който загина една жена, а петима души, включително малко дете, бяха ранени. Инцидентът е резултат от преследване на автомобил с български регистрационни номера, превозващ мигранти.

Според информация, предоставена от местния новинарски портал Еvrоs-news, драматичните събития са се развили малко след 08:00 часа сутринта. Автомобилът с български номера е забелязан от гръцките гранични власти в района на южния пътен възел Орестиада. В опит да избегне проверка, шофьорът на превозното средство е предприел рисковано бягство.

Очевидци от село Пименико съобщават, че автомобилът е преминал през населеното място с изключително висока скорост, застрашавайки живота и безопасността на местните жители. При опита си да излезе на главния път Дидимотихо-Лади, шофьорът е загубил контрол над превозното средство, което е навлязло в полето и се е преобърнало в близост до разклона за Поименико.

Инцидентът е предизвикал бърза реакция от страна на гръцките власти. На място са пристигнали четири линейки на службата за спешна помощ, две пожарни коли и няколко полицейски патрулни автомобила. Спасителните екипи са положили усилия да окажат помощ на пострадалите и да овладеят ситуацията.

Гръцките медии съобщават, че водачът на автомобила, заподозрян като трафикант, е гражданин на Косово. Това повдига въпроси относно международните мрежи за трафик на хора и подчертава необходимостта от засилено трансгранично сътрудничество в борбата с това явление.

Инцидентът хвърля светлина върху продължаващата криза с нелегалната миграция в региона и рисковете, свързани с опасното превозване на мигранти. Той също така поставя на преден план въпроса за ефективността на граничния контрол и необходимостта от по-строги мерки срещу трафика на хора.

Гръцките власти са започнали разследване на инцидента, като се очаква да бъдат изяснени всички обстоятелства около трагичното събитие. Междувременно, случаят повдига сериозни въпроси относно сигурността по границите на Европейския съюз и необходимостта от по-ефективни стратегии за справяне с нелегалната миграция и трафика на хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари