Българин грабна златен медал от Европейската купа по джудо

2
Цветелин Мартинов триумфира в Словения
Цветелин Мартинов триумфира в Словения Снимка: БТА

Цветелин Мартинов триумфира в Словения

Българският състезател Цветелин Мартинов постигна забележителен успех, като спечели златния медал на Европейската купа по джудо за кадети, която се проведе в словенския град Копер. Талантливият джудист от ЦСКА демонстрира изключително майсторство в категория до 50 килограма.

Драматичен финал с френски съперник

В решаващата среща Мартинов се изправи срещу французина Енцо Пенес, като двубоят продължи 4 минути и 49 секунди и приключи след златна точка в продължението в полза на българина.

Впечатляващ път към върха

По пътя към титлата младият български състезател записа общо пет победи. Особено драматичен се оказа четвъртфиналният двубой срещу унгареца Милан Сабо, който продължи цели 7 минути и 14 секунди, преди Сабо да получи трето наказание и да отстъпи победата.

В останалите си срещи Мартинов демонстрира превъзходство над италианеца Франческо Лей в началната фаза на турнира, както и срещу германските представители Юлиус Китагава и Леон Херман на полуфинала.

Успех и в Сараево

В паралелен турнир - Европейската купа по джудо в Сараево, Босна и Херцеговина, Йоана Манова постигна престижно пето място в категория до 63 килограма. Българката записа две победи - срещу Аиша Нуркович от Черна гора и Дебора Джакова от Косово в репешажите. В битката за бронзовия медал Манова отстъпи на словачката Лейла Мазузи след три предупреждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари