Арманд Дуплантис постави нов световен рекорд на Олимпиадата

0
Шведът преодоля височина от 6,25 метра и спечели олимпийската титла
Шведът преодоля височина от 6,25 метра и спечели олимпийската титла Снимка: АП / БТА

Шведът преодоля височина от 6,25 метра и спечели олимпийската титла

Шведският атлет Арманд Дуплантис завоюва олимпийската титла в овчарския скок при мъжете на Игрите в Париж, като постави нов световен рекорд с впечатляващ скок от 6,25 метра. Това постижение е с един сантиметър по-високо от предишния му рекорд, който също принадлежеше на него. В кариерата си, Дуплантис е подобрявал световния рекорд цели девет пъти.

На 24 години, Дуплантис успя да преодолее всички височини до 6,10 метра още от първи опит, демонстрирайки стабилна форма и увереност, които му помогнаха да защити златния медал, спечелен за първи път в Токио през 2021 година. Въпреки два неуспешни опита на 6,25 метра, той не се отказа и при третата си възможност показа своята голяма класа.

Американецът Сам Кендрикс спечели сребърния медал с най-доброто си постижение за сезона - 5,95 метра, докато бронзът отиде при Емануел Каралис от Гърция, който достигна височина от 5,90 метра.

Крайно класиране:

  1. Арманд Дуплантис (Швеция) - 6,25 метра
  2. Сам Кендрикс (САЩ) - 5,95 метра
  3. Емануил Каралис (Гърция) - 5,90 метра
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари