Магомед Рамазанов: Благодаря Ви за подкрепата! България е моята втора родина

1
Олимпийският шампион се завърна триумфално в България
Олимпийският шампион се завърна триумфално в България Снимка: NOVA

Олимпийският шампион се завърна триумфално в България

Олимпийският шампион по свободна борба Магомед Рамазанов се завърна триумфално в България след невероятния си успех на Игрите в Париж. Спортистът беше посрещнат на летище София от близки, приятели и многобройни фенове, които озвучиха събитието с традиционни български гайди.

Голяма отговорност е да представляваш дадена държава пред целия свят. България обича много борбата. Знам, че този спорт е на високо ниво. Благодарен съм за това посрещане. Благодарен съм на България, че ми даде шанс да се боря. Преди това имах тежки години, всевишният ми даде шанс в лицето на страната. Чувствам се като у дома, това е моята втора родина”, сподели Рамазанов пред журналистите, като не скри радостта и емоциите си от топлото посрещане.

Магомед Рамазанов извоюва олимпийското злато в турнира по свободна борба в категория до 86 килограма, като на финала надви категорично иранеца Хасан Яздани Чарати с резултат 7:1. Яздани, който е олимпийски шампион от Игрите в Рио през 2016 година в категория до 74 килограма, не успя да се противопостави на доминиращата техника и сила на българския борец.

Рамазанов, който от години живее и тренира в България, подчерта, че следващите му цели са медали от Европейско и Световно първенство. „Чувствам се като у дома тук, в България. Това е моята втора родина. Ще направя всичко възможно да продължа да радвам феновете и да донеса още успехи за страната“, заяви с решителност шампионът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Йовчо
    На Магомед,Зеленски ще яде рязания хуй със мед!
  • -4
    1
    Йовчо
    Магомед, който щял да ви е.... наред!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари