Китай спечели първия златен медал на Олимпийските игри

0

Юйтин Хуан и Лихао Шън завоюваха титлата в смесеното отборно състезание по спортна стрелба

Китай триумфира с първо злато на Олимпиадата в Париж.

Олимпийските игри в Париж започнаха с успех за китайските спортисти Юйтин Хуан и Лихао Шън, които спечелиха първата титла на игрите, завоювайки златото в дисциплината 10 метра въздушна пушка, смесено отборно състезание. На финала те надделяха над представителите на Република Корея, Джи-хьон Към и Ха-джун Парк, с резултат 16:12, доказвайки още веднъж, че Китай остава сила в спортната стрелба.

Това злато защитава титлата на Китай от предишната олимпиада в Токио, където в същата дисциплина отборът също триумфира, макар и с други състезатели. Въпреки промените в състава, китайските стрелци показаха изключителна прецизност и концентрация, което им донесе заслужен успех.

На третото място се наредиха представителите на Казахстан, Александра Ле и Ислам Сатпаев, които в спора за бронза победиха германците Анна Янсен и Максимилиан Улбрих със 17:5. Казахстанските спортисти демонстрираха отлични умения и успяха да извоюват своето място на почетната стълбица.

Дисциплината 10 метра въздушна пушка, смесено отборно състезание, дебютира на олимпийски игри в Токио през 2020 година и продължава да предизвиква интерес с високото ниво на конкуренция и технически предизвикателства.

Първото злато на игрите в Париж подчертава доминацията на Китай в спортната стрелба, като страната продължава да инвестира в развитието на този спорт. Отборът на Република Корея също впечатли с представянето си, но този път им се наложи да се задоволят със среброто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    34564t
    голяма работа са китайците
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари